PRVO KOLO SRPSKOG GOLF AMATERSKOG TURA: Dimitrijević potvrdio odličnu formu
Foto: GAS

Poslednji pat presudio

PRVO KOLO SRPSKOG GOLF AMATERSKOG TURA: Dimitrijević potvrdio odličnu formu

Ostali sportovi -

Reprezentativac Srbije Mihailo Dimitrijević potvrdio je izvanrednu formu pošto je ostvario trijumf na prvom turniru Srpskog amaterskog tura u kategoriji igrača do 21 godine, koji je prethodnog vikenda igran na terenima Golf kluba Beograd na Adi Ciganliji.

On je vodio veliku borbu sa Branimirom Gudeljom i do trijumfa je stigao zahvaljujući poslednjem patu.

Dimitrijević je takmičenje završio sa 209 udaraca, jedan manje od Gudelja, a ostaće upisano da je prvog dana imao rezultat od 67, jedan ispod para terena. Treću poziciju zauzeo je Luka Jovanović, pobednik u kategoriji do 16 godina sa 230, koliko je imao i Sergej Stojiljković.

U seniroskoj kategoriji slavio je Milan Velisavljević ispred Aleksandra Stojiljkovića i Bogdana Krečkovića, dok je kod dama Jelena Đorđević bila prva ispred Irene Suturović Bogdanović i Svetlane Ranđić.

Lara Todorović je bila ispred Jelisavete Vasiljević u konkurenciji do 12 godina, Tamara Palkoviljević je bila prva do 21 godine, a velika borba viđena je u kategoriji do 16 godina gde je Jefimija Đorđević na poslednjoj rupi stigla do trijumfa ispred Jelene Lainović i Jane Marinović.

Kod dečaka do 12 godina pobedio je Vukašin Suturović ispred Andrije Gracuna.

Drugo kolo Srpskog amaterskog tura igraće se krajem maja na terenima golf kluba Centar, treće i četvrto je na Adi Ciganliji u julu i avgustu, a poslednje peto ponovo u Žablju u septembru.

Takmičenje je ove sezone probno i već od naredne godine bi trebalo da se nađe u kalendaru za Svetsku amatersku golf rang listu, pa će Srbija tako imati još pet turnira koji donose renking bodove.

Takođe, prethodnog vikenda je održan i Mini kup na kome je igralo tridesetak mališana iz Novog Sada, Zrenjanina, Niša i Beograda. U pitanju su najmlađi golferi koji redovno pohađaju školu golfa, a ovo im je bio prvi turnir u sezoni, čak za neke i prvi pravi izlazak na teren.

Golf sezona nastavlja se narednog vikenda kada je na programu tradicionalni Porto Montenegro golf čelendž.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track