PSS PRETI TUŽBOM ČAVIĆU: Dobili smo neprijatelja, jer smo odbili da kupimo opremu od njega
Foto: Fonet

Oglasio se i Plivački savez Srbije

PSS PRETI TUŽBOM ČAVIĆU: Dobili smo neprijatelja, jer smo odbili da kupimo opremu od njega

Ostali sportovi -
Radosav je ocenio da je protiv PSS praktično pokrenuta kampanja, koju je navodno prvi započeo plivač Milorad Čavić, koji "je nedavno postao preduzetnik"

BEOGRAD - Predsednik Plivačkog saveza Srbije (PSS) Dragan Radosav pozvao je Ministarstvo omladine i sporta da ne donosi odluku o ukidanju finansiranja tog saveza, kako bi mladi plivači mogli da nastupaju na domaćim i inostranim takmičenima.

MOS je ranije danas saopštilo da je PSS izuzet iz budžetskog finansiranja za naredne dve godine jer je pravosnažno osuđen od nadležnog suda zbog kršenja Zakona o sportu.

Radosav je naglasio da je PSS za dogovor sa Ministarstvom omladine i sporta.

"Zahtevamo da ministarstvo omladine i sporta ne donosi odluku o ukidanju finansiranja plivanja, kako bi deca nastavila sa takmičenjima", rekao je Radosav.

On je dodao da će PSS u slučaju da razgovor sa predstavnicima MOS-a ne urodi plodom uložiti "vanredni pravni lek".

"Žalićemo se na tu odluku i eventualno ćemo pokrenuti upravni spor", rekao je Radosav.

On je naglasio da razlozi zbog kojih je ukinuto finansiranje plivanju možda mogu da važe i za neke druge sportove i da je "zakon jednak za sve:".

"Treba proveriti da li su sredstva dodeljivana neki savezima koji su bili u blokadi, a pošto je zakon jednak za sve onda, mora da bude primenjen i u tim slučajevima", kazao je Radosav, ali nije rekao na koje saveze konkretno misli.

On je priznao da prekršajna prijava protiv PSS postoji od 2013. godine, a da "lice koje je bilo za to najodgovornije, više nije u Savezu".

Radosav je ocenio da je protiv PSS praktično pokrenuta kampanja, koju je navodno prvi započeo plivač Milorad Čavić, koji "je nedavno postao preduzetnik".

"On nas je optužio da smo korumprani. Nedavno je postao preduzetnik, želeo je da prodaje opremu za plivače i rekao je da će nam pomoći, ukokliko kupimo njegovu opremu", rekao je Radosav i dodao da je PSS nakon toga, po njegovim rečima, dobio još jednog "neprijatelja".

On je dodao da je Čavić nedavno "tvitovao" iz Kalifornije i da je optužio PSS za korupciju.

"On za to nije dao nikakv dokaz i zbog optužbi na račun PSS moraće da snosi posledice", rekao je Radosav.

On je naglasio da je PSS radio u skladu sa zakonima Srbije, a da su se "određeni propusti rešavali interno"

"Sva sredstva koja smo dobijali od MOS-a trošena su namenski, za šta imamo nalaz Revizorske kuće", rekao je Radosav.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track