PUCAČKI TRENING: Srpski vaterpolisti sa pola snage pobedili Japan na Svetskom prvenstvu
Foto: Kazan2015.com

Delfinima treba bod za četvrtfinale

PUCAČKI TRENING: Srpski vaterpolisti sa pola snage pobedili Japan na Svetskom prvenstvu

Ostali sportovi -
Izabranici Dejana Savića, posle pobede nad Crnom Gorom na startu, savladali su i Japance, a u poslednjem kolu grupe sastaju se sa Australijom

Vaterpolo reprezentacija Srbije lako i ubedljivo savladala je Japan u drugom kolu Grupe D na Svetskom prvenstvu u Kazanju - 19:9 (2:1, 6:2, 5:3, 6:3).

Najefikasniji je bio Slobodan Nikić sa šest golova, po četiri su dali Duško Pijetlović i Andrija Prlainović...Kako se i očekivalo, "delfini" su bez problema načinili drugi korak ka prvom mestu u grupi, odnosno direktnom plasmanu u četvrtfinale planetarnog šampionata. Prethodno, u derbiju grupe u prvom kolu bili su bolji od Crne Gore - 11:8.O prvom mestu odlučivaće meč trećeg, poslednjeg kola u kome se sastaju Srbija i Australija. "Delfinima", koji imaju maksimalna četiri boda, dovoljan je i remi u utakmici koja je na programu u petak.Izabranici Dejana Savića imali su malo problema sa Japancima samo u prvoj četvrtini. Reprezentacija zemlje izlazećeg sunca je povela, Srbija je izjednačila,a rezultat 1:1 je dugo bio aktuelan. Međutim, kada su "delfini" dali drugi gol, počeo je šuterski treninfg srpskih vaterpolista. Doduše, očigledno je da su igrali sa pola gasa, pa je rival uspeo da postigne devet golova.

Miloš Ćuk je po završetku meča rekao:

"Za igranje teška utaimica, dosta su nas terali na kretanje, ne igraju na duele. Na vreme smo se odvojili. Sada nam je u glavi samo Australija i znamo šta taj meč donosi"

Slobodan Nikić je dodao:

"Prva četvrtina je bila za nas nezgodna. Nastavak je protekao prema očekivanju.Primili smo dosta golova iz igre, i to nije bilo dobro".

Stefan Mitrović je zaključio:

"Ne osećaš ih kao protivnika, igraju atipičan vaterpolo. fizički su slabiji, non stop su u pokretu. Pobeda nije dolazila u pitanje. Bitan je kontinuitet trijumfaI dobre igre. Sledeći meč je sa uvek nezgodnom Australijom. Znamo šta nam bodovi donose".U drugom meču drugog kola Grupe D Australija i Crna Gora su odigrale bez pobednika - 5:5.Na tabeli Srbija ima četiri boda, Australija tri, Crna Gora jedan, a Japan je bez bodova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track