RAĐEN O SUSPENZIJI: Ovo je veliki udarac za mene!
Foto: Fonet

Razočaran

RAĐEN O SUSPENZIJI: Ovo je veliki udarac za mene!

Ostali sportovi -
Pretpostavljao sam da će moja sportska reputacija i aktivnosti nakona analize testa uveriti čelnike FINA da sam svestan da sam pogrešio i da činim sve, koliko je to u mojoj moći, da tu grešku ispravim - rekao je Rađen

BEOGRAD - Srpski vaterpolista Nikola Rađen izjavio je danas da nije očekivao kaznu od četiri godine suspenzije, koja mu je izrekla Međunarodna plivačka federacija (FINA) za korišćenje kokaina.

"Oštra kazna od strane FINA u vidu četvorogodišnje suspenzije za mene predstavlja veliki udarac. Nisam očekivao da će greška koju sam napravio proći nekažnjeno, jer i u vaterpolu za svaki načinjen faul sledi isključenje. Pretpostavljao sam da će moja sportska reputacija i aktivnosti nakona analize testa uveriti čelnike FINA da sam svestan da sam pogrešio i da činim sve, koliko je to u mojoj moći, da tu grešku ispravim", napisao je Rađen na Tviteru.

On je poručio da se neće oglašavati u medijima dok ne prođe rok za žalbu od tri nedelje.

"Očigledno sve to nije uzeto u obzir, kao i čnjenica da sam se poslednjih meseci u značajnoj meri angažovao i uključio u aktivnosti Antidoping agencije. Još jednom ovim putem želim da se zahvalim svima koji su mi u ovim teškim trenucima pružali podrsku i bili uz mene", dodao je Rađen.

Foto: Saša Pavlić
Foto: Saša Pavlić

Bivši vaterpolista Partizana i Crvene zvezde u maju je pao na doping testu posle utakmice Svetske lige između reprezentacija Srbije i Španije, kada je utvrđeno da je bio pozitivan na kokain.

Rađen je zabeležio 180 nastupa za Srbiju, a osvojio je Svetsko prvenstvo u Rimu (2009) i srebro u Šangaju (2011), na prvenstvima Evrope ima dva zlata u Ajndhovenu (2012) i Budimpešti (2014), srebro u Malagi (2008) i bronzu u Zagrebu (2010). Pored toga ima dve bronze sa Olimpijskih igara u Pekingu (2008) i Londonu (2012), kao i pet titula u Svetskoj ligi. Sa Partizanom i Crvenom zvezdom osvajao je titule prvaka Evrope, a tokom karijere igrao je za Vojvodinu i Hios.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track