Radosav: Vanja Udovičić voli egzotiku. Peruničić: Vi ste radili protiv zakona

Ozbiljan sukob: Nastavlja se spor Ministarstva sporta i PSS

Radosav: Vanja Udovičić voli egzotiku. Peruničić: Vi ste radili protiv zakona

Ostali sportovi -
Plivački savez Srbije i MOS prebacuju krivicu jedni na druge zbog odluke o ukidanju finansiranja PSS iz budžeta

Sukob Plivačkog saveza Srbije i Ministarstva omladine i sporta se nastavlja posle odluke MOS da ukine finansiranje PSS iz budžeta zbog kršenja Zakona o sportu.- Zahtevamo da Ministarstvo omladine i sporta ne donosi odluku o ukidanju finansiranja plivanja kako bi deca nastavila s takmičenjima. Žalićemo se na tu odluku i eventualno ćemo pokrenuti upravni spor. Treba proveriti da li su sredstva dodeljivana nekim savezima koji su bili u blokadi, a pošto je zakon jednak za sve, onda se mora primenjivati i u tim slučajevima. A finansiraju neke egzotične sportove - kazao je Dragan Radosav, predsednik PSS.

Protivnik čelnika Saveza... Milorad Čavić
Protivnik čelnika Saveza... Milorad Čavić

Snosiće posledicePrvi čovek Saveza osvrnuo se i na tvrdnje Milorada Čavića da je ova organizacija leglo korupcije.- On nas je optužio da smo korumpirani. Nedavno je postao preduzetnik, želeo je da prodaje opremu za plivače i rekao je da će nam pomoći ukoliko kupimo njegovu opremu. Za to nije dao nikakav dokaz i zbog optužbi na račun PSS moraće da snosi posledice - zaključio je Radosav.Tim povodom oglasio se i MOS, čiji državni sekretar Predrag Peruničić napominje da niko nije uzeo pare od PSS.Sami su krivi- Savez neće dobiti novac iz budžeta, ne zato što nema para, već zato što su radili suprotno zakonu. Rukovodstvo Plivačkog saveza Srbije je to koje je kršenjem zakona ostavilo plivanje bez para i isključilo sebe iz finansiranja - kazao je Predrag Peruničić.

Saopštenje Sportskog savezaZAKON JE JASANSSS apsolutno podržava odluku koju je potpisao ministar Udovičić o raspodeli sredstava savezima za 2015, a što se tiče isključenja pojedinih saveza, to je pitanje Zakona o sportu koji jasno kaže da onaj savez koji prekrši zakon ne može biti finansiran iz budžeta dve godine. Odgovornost za to ne snose ni Ministarstvo sporta ni SSS, već rukovodstvo konkretnog saveza - kažu u SSS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track