Rio položio ispit
Foto: Fonet

OI 2016. Pohvale organizatorima

Rio položio ispit

Ostali sportovi -
Koordinaciona komisija prezadovoljna učinjenim godinu dana pred početak Igara

Koordinaciona komisija Međunarodnog olimpijskog komiteta (KKMOK) pohvalila je Organizacioni komitet Olimpijskih igara i lokalne partnere vlade posle prvih testiranja objekata i borilišta, godinu dana uoči početka Letnjih igara u Rio de Žaneiru.Predsedavajuća KKMOK Naval el Mutavakel, govoreći o naporima organizatora OI 2016, istakla je oduševljenje jedinstvom koje je postignuto tokom pripreme OI.Sprema se spektakl- Nešto je manje od godinu dana do početka Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru i mi smo oduševljeni duhom zajedništva i misijom koja pokreće brazilski tim da testiranje bude ovako uspešno. Već smo videli izvanredne rezultate u odbojci, triatlonu, veslanju i konjičkom sportu, a radujemo se predstojećim takmičenjima u druguim sportovima. Ova zajednička želja za uspehom, koja se ogleda u probama u objektima koji će ugostiti olimpijske takmičare, zaslužuje pohvale nas i i svih federacija čiji su sportovi uspešno prošli testiranje - rekla je Mutakavelova.Predsednica Brazila Dilma Rusef aktivno učestvuje u obeležavanju godine do početka OI. Ona je predano radila na ujedinjavanju mnogobrojnih timova koji pripremaju Igara, a na sastanku KKMOK bili su prisutni i svi nivoi lokalnih vlasti - guverner Pezao i gradonačelnik Paes, koji su istakli zadovoljstvo dosad učinjenim u organizaciji OI.

Zadovoljna... Mutavakel
Zadovoljna... Mutavakel

Stigla delegacija MOKPredsednik Organizacionog komiteta Karlos Artur Nuzman izvestio je prisutne o toku priprema.- Ovo je bio najvažniji sastanak dosad. Kad to kažem, mislim na sve što smo uradili u prethodnom periodu, kao i na našu saradnju s MOK, ali i domaćim partnerima - rekao je Nuzman.Delegacija MOK posetila je olimpijski park u Bara da Tižuki, kao i olimpijski golf teren, konstatujući znatan napredak u radovima u odnosu na prethodnu posetu u februaru.

Zaveštanje Olimpijskih igaraTAKSISTI ĆE NAUČITI ENGLESKIZaključak pretposlednjeg sastanka KKMOK je da će ove Igre ostaviti zaveštanje milionima stanovnika Rija. Ono uključuje i besplatan kurs engleskog za 10.000 taksista, ali i obrazovni program za sedam miliona dece širom Brazila „Rio 2016 Transforma“.Koordinaciona komisija MOK vratiće se u Rio de Žaneiro poslednji put iduće godine. U međuvremenu, MOK će nastaviti da pruža podršku organizatorima igara revizijom projekta i posetama eksperata.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track