RITAM KUP: Beograd domaćin 11. Međunarodnog turnira u ritmičkoj gimnastici
Foto: Gimnastički Savez Srbije

22. i 23. aprila u hali Slodes

RITAM KUP: Beograd domaćin 11. Međunarodnog turnira u ritmičkoj gimnastici

Ostali sportovi -

U organizaciji Gimnastičkog saveza Srbije održaće se 11. međunarodni FIG turnir u ritmičkoj gimnastici, "Ritam kup" 22. i 23. aprila u hali Slodes.

Turnir se od 2010. godine nalazi u kalendaru Međunarodne gimnastičke federacije – FIG. I ove godine pokrovitelji Turnira su Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije i Sekretarijat za sport i omladinu Beograda.

Ceremonija svečanog otvaranja zakazana je za 22. april, a Kup ce svečano otvoriti počasni predsednik Gimnastickog saveza Srbije dr Nenad Popović.

Na turniru će učestvovati do sada najveći broj takmičarki. Prijavljeno je 36 ekipa, iz 16 zemalja (BIH, Bugarske, Hrvatske, Italije, Izraela, Koreje, Mađarske, Moldavije, Nemačke, Rusije, Slovačke, Slovenije, Turske, Ukraine, Velike Britanije i Srbije), sa preko 140 ritmičarki koje će se takmičiti u 5 kategorija individualnog programa: mlađe pionirke, pionirke, kadetkinje, juniorke i seniorke, i u grupnim vežbama za juniorsku kategoriju. Konkurencija će biti veoma jaka, naročito u kategorijama juniorki (39) i seniorki (24).

Glavni sudija i uvažena gošća ovogodišnjeg turnira je Elena Nefedova, iz Rusije. Ona je jedna od vrhunskih trenera i sudija ove, vodeće zemlje u svetu kada je u pitanju ritmička gimnastika. Gospođa Nefedova će takođe biti vrhovni sudija i na predstojećem Prvenstvu Evrope.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track