Rukometašice i rukometaši Srbije domaćini u Kraljevu
Foto: RSS

Rukometašice i rukometaši Srbije domaćini u Kraljevu

Ostali sportovi -
Rukometašice će 6. ili 7. juna u prvom meču baraža za odlazak na SP dočekati Rumuniju, a sedam dana kasnije rukometaši će odigrati meč kvalifikacija za EP protiv Izraela

KRALJEVO - Rukometašice i rukometaši Srbije izuzetno važne utakmice u kvalifikacijama za Svetsko i Evropsko prvenstvo igraće u novoj sportskoj dvorani u Kraljevu, dogovoreno je danas na sastanku lokalnih vlasti i delegacije Rukometnog saveza Srbije (RSS).

Rukometašice će 6. ili 7. juna u prvom meču baraža za odlazak na SP dočekati Rumuniju, a sedam dana kasnije rukometaši će odigrati meč kvalifikacija za EP protiv Izraela.

"Srećan sam što ćemo uključiti još jedan grad u Srbiji u kojem će igrati rukometne reprezentacije. Publika u ovom delu Srbije moći će da pozdravi rukometne asove poput Momira Ilića, Darka Stanića, Andree Lekić, Sanje Damnjanović. Uveren sam da ćemo imati dobru podršku celog regiona i da ćemo napuniti dvoranu”, rekao je generalni sekretar RSS Božidar Đurković.

On je dodao da će obe utakmice biti humanitarnog karaktera, a prihodi će ići za nabavku magnetne rezonance za bolnicu u Kraljevu.

"Ne želimo ništa da zaradimo, već želimo da imamo punu dvoranu, maksimalnu podršku i da ceo prihod ostane u ovom gradu", istakao je Đurković i otkrio da RSS razmišlja da se finale Kupa Srbije odigra u Kraljevu.

Kraljevo, odnosno nova dvorana kapaciteta 3.300 mesta, prethodno će od 6. do 8. marta biti domaćin duela Dejvis kupa između tenisera Srbije i Hrvatske.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track