SAŠA STAROVIĆ: Poštujemo sve rivale, ali ih se ne plašimo
Foto: Cev.lu

Intervju

SAŠA STAROVIĆ: Poštujemo sve rivale, ali ih se ne plašimo

Ostali sportovi -
Svesni smo da svako od nas mora dati svoj maksimum i da će rezultat na kraju doći, kaže odbojkaški reprezentativac Srbije

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije večeras od 19 časova gostuje Brazilu u Belo Horizonteu u utakmici prvog vikenda A grupe 26. izdanja Svetske lige.Jedna od najvećih uzdanica novog selektora Nikole Grbića u ovom takmičenja biće korektor Saša Starović, kome će ovo biti osmo učešće u Svetskoj ligi.

Sa kakvim očekivanjima Srbija ulazi u Svetsku ligu?

"Kao i svake godine, tako i ove, u ovo takmičenje ulazimo sa najvišim ciljevima, bez obzira ko su nam protivnici. Reprezentacija Srbije je dugo godina u vrhu svetske odbojke, poštujemo sve protivnike, ali nemamo razloga da ih se plašimo. Svesni smo da svako od nas mora dati svoj maksimum i da će rezultat na kraju doći."

Prve utakmice igrate u Brazilu. Može li Srbija da iznenadi jednu od najboljih svetskih selekcija poslednjih godina?

"Brazil jeste izuzetno jaka ekipa, svetski i olimpijski šampion. Ne znam tačno u kom sastavu će nastupiti, verovatno ne u najjačem, s obzirom da su domaćini završnog turnira, ali kako god da nastupe nezgodan su protivnik, igraju veoma brzo i kreativno... Nadam se da ćemo im moći parirati, a zašto ne i iznenaditi."

Do nedavno si bio saigrač u nacionalnom timu sa Nikolom Grbićem, sada je on selektor. Da li ste imali dovoljno vremena da se upoznate sa njegovim načinom rada?

"Nikola je bio vrhunski igrač, jedan od najboljih na svetu. Sada se nalazi u novoj ulozi. Za sada mi odgovara njegov način rada, nadam se da će napraviti dobre rezultate i kao trener."

Osmi put igraš Svetsku ligu. Koju sezonu i koju utakmicu posebno pamtiš?

"Posebno pamtim 2010. godinu i osvajanje bronzane medalje, a tu je naravno osvojeno zlato u Beču, protiv reprezentacije italije u finalu."

Na tvojoj poziciji korektora je jaka konkurencija. Kako pored sjajnoj igrača kakav je Aleksandar Atanasijević doći do veće minutaže?

"Jeste, on je zaista dobar mlad igrač, ali to je zdrava konkurencija, i on i ja dajemo uvek 100 odsto, jer je na kraju najvažniji zajednički rezultat."

Sanja i ti ste jedini brat i sestra u istoriji Srbije koji su zajedno učestvovali na Olimpijskim igrama. Da li je realan san da se to ponovi u Riju naredne godine, što bi tebi bile treće Olimpijske igre?

"Na to sam naravno posebno ponosan, ušli smo u istoriju kao prvi put sestra i brat na Olimpijskim igrama. Da li će se ponoviti ne znam, ali London će bar ostati upamćen po tome."

Nedavno si potpisao za Veronu. Sa kakvim ambicijama klub želi da nastupi u narednoj sezoni?

"Potpisao sam za Veronu i zadovoljan sam uslovima, igračima i organizacijom samog kluba. Nedostaje još nekoliko igrača da bi se kompletirala ekipa, ali nadam se da će čelnici kluba postupiti dobro i napraviti jednu skladnu ekipu koja može da igra sa svima. Prošle godine su završili na petom mestu, ove godine ciljevi su viši."

Kako provodiš slobodno vreme između dva treninga ili na čestim putovanjima?

"Gledam da se odmaram što više mogu između treninga ili da ga provedem sa dragim ljudima."

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track