SELEKTOR RUKOMETAŠICA NA UDARU: Ti si naš idol, ajde sad idi!
Foto: Dado Đilas

Krah na Svetskom prvenstvu

SELEKTOR RUKOMETAŠICA NA UDARU: Ti si naš idol, ajde sad idi!

Ostali sportovi -
Bivše rukometašice Ceca Kitić i Zlata Paplacko u treneru reprezentacije vide razlog prerane eliminacije Srbije sa Svetskog prvenstva

„Ti si naš idol, ajde sad pali!“ - čuvena replika iz filma „Mi nismo anđeli“ mogla bi se primeniti i u slučaju selektora rukometašica Srbije Saše Boškovića.Naša reprezentacija doživela je krah na Svetskom prvenstvu, pošto je eliminisana u osmini finala od Holandije visokim rezultatom - 20:36. Očajan rezultat razbesneo je rukometnu javnost u zemlji, a posebno legende Svetlanu Cecu Kitić i Zlatu Paplacko.Selektor kriv- Devojke su se borile koliko su mogle i ni na čemu im se ne sme zameriti. Mislim da je krivica selektorova. To smo znali i posle Hrvatske (ispadanje u grupnoj fazi EP, prim. aut.), ali ništa se nije desilo. Ostao je posle katastrofe u Osijeku, a nama su, kad smo uzeli bronzu, smenili Momira Milatovića - kaže Zlata. Na pitanje da li bi selektor trebalo da podnese ostavku posle nove katastrofe, kaže:- Trebalo bi, ali mislim da neće. Saša Bošković očigledno ne radi dobro svoj posao i morao bi da ode ili da bude smenjen, ali mislim da ga ni sada neće smeniti.Još jednoj legendi našeg rukometa Svetlana Kitić postavili smo isto pitanje, a ona je pristala da odgovori, ali samo kao navijač.- Ono što vidim je da bi trebalo više da vodi računa o ekipi i utakmici nego o nekim drugim stvarima kojima se bavi. A da li bi trebalo da podnese ostavku, to on najbolje zna - jasna je Ceca, koja je i pre početka SP rekla da je krajnji domet Srbije u Danskoj plasman u osminu finala. I bila je u pravu.Super tim- Ovo neka je za nauk svima da sednu i reše probleme, da najbolje igraju za našu zemlju - kaže Ceca Kitić i dodaje:- Igračicama nema šta da se zameri. Drugima bih zamerila što nisu napravili nešto da imamo najjači tim. Ove devojke treba držati na okupu, ove divne talente poput Janjuševićeve, Georgijevljeve, Liščevićeve, sjajnih golmana, a ni Andrea, Sanja i Katarina nisu, pod znacima navoda, matore. One mogu mnogo da daju reprezentaciji.

Rukometni savez SrbijeĐURKOVIĆ: OVO JE KATASTROFAGeneralni sekretar Saveza Božidar Ðurković razočaran je rezultatom na SP.- Sve ovo je veoma loše. Kao drugi na svetu, mislili smo da ćemo proći bar osminu finala. Ne može se staviti u stranu da je ovo debakl i katastrofa - u dahu će Božo.Na pitanje da li je svađa selektora i četiri najbolje rukometašice (Katarina Tomašević, Sanja Damnjanović, Andrea Lekić i Dragana Cvijić) uzrok svemu što se dešavalo, gensek je odgovorio:- Razgovaraćemoi sa svima i brzo znati kako ćemo dalje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track