SIMULTANKE KARPOVA U VALJEVU I MIONICI: Političar odoleo slavnom šahisti
Foto: Fonet

Mišićevi dani

SIMULTANKE KARPOVA U VALJEVU I MIONICI: Političar odoleo slavnom šahisti

Ostali sportovi -
Karpov je sa Mioničanima igrao na 13 tabli, u sklopu manifetacije kojom se obeležava uspomena na vojvodu iz Prvog svetskog rata Živojina Mišića

VALJEVO - Bivši svetski prvak u šahu Anatolij Karpov odigrao je simultanke u Mionici i Valjevu tokom manifestacije "Mišićevi dani".

Karpov je sa Mioničanima igrao na 13 tabli, u sklopu manifetacije kojom se obeležava uspomena na vojvodu iz Prvog svetskog rata Živojina Mišića, i pobedio sa 12,5:0,5. Jedini je remizirao predsednik Mioničke opštine Boban Janković, a igrao je i Dijego iz Argentine, mionički zet.

Pre toga, ruski velemajstor je igrao simultnku u Valjevu na 20 tabli i pobedio sa 16,5:3,5. Pobedio ga je mladi Miloš Stevanović, dok su remizirali Mila Paramentić, Bojan Živanović, Marko Aćimović, Pavle Milutinović i Luka Kutlašić.

Kuriozitet simultanke na kojoj su učestvovli i Miki Jevremović i Ljubivoje Ršumović je u tome što je trajala više od pet sati zbog toga što je publika govorila poteze učesnicima, pa je Karpov zbog toga "dodatno zapeo".

Anatolij Karpov je od januara 2007. počasni građanin Valjeva, pa ga je danas primio gradonačelnik Stanko Terzić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track