SPORT OD SUBOTE VIŠE NE IZLAZI: Ugašen najstariji sportski list na Balkanu
Foto: Kurir Sport

Od subote više ne izlazi

SPORT OD SUBOTE VIŠE NE IZLAZI: Ugašen najstariji sportski list na Balkanu

Ostali sportovi -

Sindikat novinara "Sporta" izdao je saopštenje kojim obaveštava javnost da je taj dnevni list ugašen.

"Višemesečno upozoravanje sindikata novinara 'Sporta' da Ratko Dmitrović neće, a Saša Mirković ne ume da se bavi najstarijim sportskim listom na Balkanu dobilo je epilog. Sport je ugašen", kaže se na početku saopštenja.

Sindikat tvrdi da je nekolicina zaposlenih, koji su nastavili da rade i održavaju najstariji sportski list na Balkanu u životu prethodnih meseci, obaveštena da list neće izaći u subotu.

"Uprkos zakonima i ugovoru potpisanom između Novosti AD i Beoton R Bor kojim se i zaposlenima a i kompaniji Novosti garantuju neka prava. Saša Mirković koristio je i iskoristio Dmitrovićevu nezainteresovanost da brine o delu kompanije čija privatizacija je još uvek pod istragom, što znači i da je sporna. 'Sport' je prepušten bahatom i beskrupuloznom neuspešnom kandidatu za premijera i budućem kandidatu za predsednika, Saši Mirkoviću, koji od zakona prihvata i primenjuje samo ono što njemu odgovara. Ako Ratko Dmitrović do sad nije reagovao na Mirkovićevu samovolju, zašto se država ponaša indiferentno za deo koji je možda još uvek njen?", pita se Sindikat i dodaje:

"Sindikat novinara 'Sporta' obaveštavao je o situaciji u listu i Ministarstvo kulture i informisanja i Ministarstvo rada, Inspekciju rada i zaštitnika građana. Od svega, do sad smo od inspekcije rada dobili potvrdu da je Mirković kršio mnoge zakonske odredbe, ali nismo dobili nikakvu zaštitu. Doduše, iz Ministarstva kulture i informisanja su još pre skoro tri nedelje zvali da pitaju na koju adresu mogu da pošalju odgovor, ali se golub po kome su slali pismo izgleda izgubio. Sad kad su Dmitrović i Mirković i zvanično sahranili 'Sport' valjda će neki državni organ da se angažuje i ispita ko je tu i koliko kriv što je najstariji dnevni sportski list ugašen. Kao i zašto su svi bili nezainteresovani za Mirkovićevo višemesečno nepoštovanje zakona ove države".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track