SJAJAN REZULTAT DIMITRIJEVIĆA: Mihailo juniorski prvak Slovenije
Foto: GAS

Otvoreno prvenstvo

SJAJAN REZULTAT DIMITRIJEVIĆA: Mihailo juniorski prvak Slovenije

Ostali sportovi -

Mladi srpski golferi ostvarili su sjajne rezultate na Otvorenom juniorskom prvenstvu Slovenije, a najbolji među njima bio je Mihailo Dimitrijević.

On je trijumfovao u konkurenciji do 21 godine ukupnim rezultatom 213 posle tri runde takmičenja. Drugo mesto zauzeo je Slovenac Mark Trnovec, dok je treći bio Maksimilijan Lehner iz Austrije.

-Teren je bio u dobrom stanju, grinovi su bili zahtevni sa mnogo brejka, ali sam uspeo da se prilagodim i zahvaljujući dobroj kratkoj igri sam sva tri dana odigrao u paru. Poslednjeg dana su vremenski uslovi bili teži, na prvih devet rupa je padala kiša, što je negativno uticalo na moj rezultat, ali sam bio strpljiv i iskoristio prilike koje su mi se ukazale – istakao je Dimitrijević.

U istoj konkurenciji, Ranko Helc je ostvario rezultat 223 i podelio četvrto mesto sa dvojicom Slovenaca Žanom Lukom Štirnom i Janom Hribernikom.

Među golferima do 18 godina, Marko Jokić je zauzeo peto mesto rezultatom 221, za 11 lošijim od onog koji je postavio pobednik Luka Naglič iz Slovenije. Andrija Đorđević je bio 25. u toj konkurenciji, a Luka Jovanović 29.

U konkurenciji golferki do 18 godina, Jefimija Đorđević je bila najbolja od svih učesnica iz Srbije. Ona je zauzela peto mesto rezultatom 231, dok je pobednica Slovenka Inja Fric ostvarila 220.

- Već tri godine zaredom igram na ovom turniru i ovogodišnji rezultati su poprilično dobri. Imala sam priliku da se u finalnoj rundi borim za jedno od prva tri mesta, ali sam napravila neke greške zbog kojih nisam uspela da dođem do njih, ali to je golf. Zadovoljna sam svojom igrom jer je bila konstantna, napredak u odnosu na prošlu i pretprošlu godinu me je najviše usrećio i na to sam najviše ponosna – naglasila je Đorđevićeva.

U istoj konkurenciji, Tamara Palkovljević je bila deseta, dve pozicije ispred Jelene Lainović, dok je Jana Marinović zauzela 18. mesto.

Naše mlade golferke u timskoj konkurenciji u Kupu nacija napravile su fantastičan rezultat zauzevši drugo mesto, odmah iza domaće selekcije.

Ovog vikenda, na terenima Golf kluba Beograd na Adi Ciganliji održaće se Otvoreno juniorsko prvenstvo Srbije u golfu, na kome će se mladi golferi i golferke takmičiti u dve starosne kategorije - do 16 i do 21 godine. Turnir je probni za osvajanje bodova za WAGR listu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track