SJAJNA IGRA GOLFERA: Srbija bolja od Slovenije u dvomeču
Foto: GAS

Meč održan na golf terenima na Bledu

SJAJNA IGRA GOLFERA: Srbija bolja od Slovenije u dvomeču

Ostali sportovi -

Srpski golf reprezentativci ostvarili su pobedu u dvomeču koji je igran protiv Slovenije na prelepim golf terenima na Bledu.

Naš nacionalni tim u sastavu Branimir Gudelj, Mihailo Dimitrijević, Ranko Helc, Andrija Đorđević, Luka Jovanović i Marko Jokić ostvario je trijumf posle dvodnevnog takmičenja rezultatom 7:5.

Prvog dana na programu su bili forbol i forsam dueli, posle kojih su slovenački golferi vodili sa 3,5:2,5. Poene za Srbiju osvojili su Dimitrijević i Jovanović u forbolu i Gudelj i Đorđević u forsamu, a do polovine su stigli Helc i Jokić.

Drugog dana u singl igri viđena je potpuna dominacija Srbije. Đorđević je savladao Strašeka, Jovanović je poražen od Pogorelčnika, Jokić je remizirao sa Burlekcom, da bi potpuni preokret napravili trijumfima Helc protiv Leskovara, Dimitrijević protiv Slaveca, odnosno Gudelj protiv nedavnog pobednik Internacionalnog prvenstva Srbije Marka Trnoveca.

- I pored dobre atmosfere i zaista dobre igre našeg tima, nekoliko promašenih kratkih patova u ranoj fazi mečeva su nas na kraju koštali zaostatka na kraju prvog dana. Sve se vratilo drugog dana gde smo imali četiri singl pobede i jedan nerešen ishod. Veoma dobra i zrela igra naših golfera, ali ono što me raduje je da ima još mnogo prostora za napredak - istakao je trener Srbije Vladimir Simeunović.

Prošlogodišnji dvomeč se takođe igrao na Bledu i pripao je Slovencima. Srpsku reprezentaciju ove godine očekuje nastup na Svetskom šampionatu u Meksiku, koji je na programu u septembru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track