SLOBODAN KOVAČ ZA KURIR: Voleo bih finale sa Srbijom!

Sjajna sadašnjost i budućnost

SLOBODAN KOVAČ ZA KURIR: Voleo bih finale sa Srbijom!

Ostali sportovi -
Biće teško i jednima i drugima da se plasiraju na Igre u Riju, možda je nama lakše jer smo azijska ekipa
1 / 2

Slobodan Kovač, član zlatne olimpijske generacije, koja je osvojila zlatnu medalju na Igrama u Sidneju 2000. godine, danas ima ulogu selektora i s Iranom krči put ka najvećem takmičenju u Rio de Žaneiru naredne godine.Povodom obeležavanja decenije i po od najvećeg uspeha naše odbojke, pitali smo Kovača vidi li reprezentaciju koju vodi, ali i Srbiju, čiji je selektor njegov dugogodišnji kolega Nikola Grbić, na Olimpijskim igrama u Brazilu.Naša želja je da finale u Riju igraju Srbija i Iran. Da li ćete pustiti Nikolu da pobedi ako dođe do borbe za zlato?- Ha-ha. Ne znam da li ću ga pustiti, ali bih želeo da igramo finale. Voleo bih prvo da se kvalifikujemo...

Evocirali uspomene...  Kovač, Mešter i Vanja Grbić
Evocirali uspomene... Kovač, Mešter i Vanja Grbić

Plasman na OI izgleda kao veoma, veoma težak zadatak za obe selekcije...- Sigurno će biti teško i Srbiji i Iranu da dođu do Rija. Možda meni bude i lakše nego Nikoli jer najbolja azijska ide kroz kvalifikacije u maju uz dve evropske ekipe. Srbiju čekaju izuzetno teška takmičenja s Bugarskom, Rusijom, Nemačkom, Poljskom, Francuskom... A mora neko da ispadne.

Raspoloženi...  Batez i Nikola Grbić
Raspoloženi... Batez i Nikola Grbić

Može li sadašnja generacija Srbije da nauči nešto na vašem primeru?- Ovi momci su sjajni. Stvarno! Mislim da ne treba da razmišljaju o tome šta je moja generacija uradila u Sidneju jer imaju sjajnu sadašnjost, ali i blistavu budućnost. Još dok se pričalo da sam jedan od kandidata za selektora, rekao sam da mi nismo bili kao ova generacija. Nismo igrali u tako velikim klubovima. Ovi momci igraju u Evropi i osvajaju sve živo. Kod nas su bila dozvoljena samo dva „stranca“ u ono vreme. Doći do tih ekipa koje su osvajale Ligu šampiona bilo je zaista teško - zaključio je selektor Irana.

Odbojkaši spremni za Evropsko Prvenstvo ČETVRTFINALE NAJVAŽNIJE, MOMCI IDU PO MEDALJUOdbojkaši Srbije danas (17.30) počinju učešće na Evropskom prvenstvu, koje je na programu u Italiji i Bugarskoj. Izabranici selektora Nikole Grbića prvi meč igraju sa Slovačkom. U našoj grupi su još Finska i branilac titule Rusija, a korektor Aleksandar Atanasijević ne može da dočeka početak takmičenja.- Željno iščekujemo da počne Evropsko prvenstvo. Moramo biti maksimalno koncentrisani jer je ulog zaista ogroman. Već u grupi nas očekuju zaista teški mečevi. Najvažnije je da svi budemo zdravi, kockice se polako slažu, sve dolazi na svoje mesto i mislim da ćemo svi biti spremni za tu prvu utakmicu.Srednji bloker Marko Podraščanin kaže da ekipa nije imala sreće sa žrebom za Evropsko prvenstvo.- Četvrtfinale je najvažnija utakmica. Nadam se da ćemo dobro početi, pa u tim ritmu nastaviti dalje. Igrači su se uželeli utakmica, jedva čekamo EP, iako nam žreb nije naklonjen, pošto nas čekaju Italija ili Francuska u četvrtfinalu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja