SRBIJA ISPRED SVIH: Dve seniorske ekipe i još 12 sportista spremni za Brazil
Foto: Marina Lopičić

Dominacija naše zemlje

SRBIJA ISPRED SVIH: Dve seniorske ekipe i još 12 sportista spremni za Brazil

Ostali sportovi -
Naš tim za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru trenutno je najbrojniji na celom svetu

Ukoliko bi Olimpijske igre u Rio de Žaneiru počele danas, najviše sportista na ovom takmičenju bilo bi iz Srbije! Gotovo nestvaran podatak stigao je putem tvitera Olimpijskog komiteta Srbije, a devojke i momci koji su nas izbacili na prvo mesto po broju olimpijskih medalja su košarkašice i vaterpolisti, koji su od pre dva dana sigurni putnici za Brazil (od 5. do 21. avgusta 2016).Niko kao miPored ove dve ekipe, koje su titulama na Evropskom prvenstvu u Budimpešti i Svetskoj ligi u Bergamu obezbedile učešće na OI, još 12 naših sportista uveliko se sprema za nastupe u Brazilu.

Činjenica je da se u velikom broju sportova i dalje prikupljaju bodovi koji garantuju olimpijsku vizu, te da će velike svetske države sigurno biti daleko brojnije od nas u Brazilu, ali podatak da smo trenutno na prvom mestu mora se istaći, jer je to razlog da se još podičimo poslednjeg dana juna 2015. godine, najtrofejnijeg meseca u istoriji srpskog sporta.Spisak se povećavaNaravno, i spisak Srba koji će otputovati u Rio i čije ćemo rezultate budno pratiti za nešto više od godinu dana biće sve veći kako se Igre budu bližile, a za očekivati je da će još dobar broj srpskih individualca izvaditi olimpijsku vizu, baš kao i odbojkašice, odbojkaši, košarkaši, tekvondoisti, rvači, džudisti, teniseri...

Biće nas jošDOBRI SMO I U B NORMAMAOlimpijski tim Srbije trenutno ima i dobar broj ostvarenih B normi, uz mogućnost da svaki od tih rezultata bude popravljen i prekvalifikovan u direktan plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track