SRBIJU JEDNA POBEDA DELI OD RIJA: Odbojkašice ubedljive protiv Kenije
Foto: Fonet

Svetski kup u Japanu

SRBIJU JEDNA POBEDA DELI OD RIJA: Odbojkašice ubedljive protiv Kenije

Ostali sportovi -
Srbija je tako došla na jednu pobedu od plasmana na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru

KOMAK - Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije savladala je jutros u Komakiju Keniju sa 3:0 (25:11, 25:14, 25:19) i stigla do devete pobede na Svetskom kupu u Japanu.

Srbija je tako došla na jednu pobedu od plasmana na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

Na Svetskom kupu u Japanu učestvuje 12 reprezentacija, a dve prvoplasirane steći će direktno pravo učešća na Igrama u Brazilu.

U prethodnih deset kola srpske odbojkašice savladale su SAD, Peru, Alžir, Južnu Koreju, Dominikansku republiku, Rusiju, Japan, Kubu i Keniju a jedini poraz doživele su na startu turnira od kineske selekcije.

Poslednji protivnik izabranicama selektora Zorana Terzića na Svetskom kupu biće reprezentacija Argentine sa kojom se sastaju u nedelju od 7.00 časova po našem vremenu.

Terzić: Još jedna pobeda i vadimo kartu za RioSelektor ženske odbojkaske reprezentacije Srbije Zoran Terzić čestitao je timu na devetoj pobedi u Svetskom kupu, protv Kenije."Čestitam svom timu, Ovo je deveta uzastopna poneda i treba još samo da savladamo Argentinu kako bi izvadili kartu za Rio", rekao je Terzić. On je čestitao i kenijskoj reprezentaciji koja je "sve bolja i bolja". "Svaki put kada se sretnemo sa Kenijkama očigledan je napredak u njhovoj igri. Inače. ovakva vrsta utakmica može da bude vrlo nezgodna s obzirom da svi očekuju lake pobede. Današnji meč je bio interesantan i Kenija je zaista odiograla na visokom nivou", rekao je Terzić. On je istakao da će reprezentacija u sutrašnji udlučujući meč sa Argentinom ući "kao u svaku drugu utakmicu", uprkos tome što su svesni važnosti meča. "Potrebno je samo da mislimo na sutrašnji meč i da ga odigramo kao i svaki drugi", poručio je Terzić. On je istakao da je formula za uspeh Srbije na Svetskom kupu po njegovom mišljenju u napornom radu, dobroj selekciji igračica koje mogu da igraju protiv SAD, Rusije i Kine, kao i u veoma dobroj organizaciji. "Tu pre svega mislim na Odbojkaški savez Srbije. Morate da stvorite mozaik kako biste pobedili na takmičenju ako što je Svetski kup. Igrali smo od početka odlično, svi smo ponosni na ovaj uspeh, jer smo pobedili takve sile kao što su SAD, Rusija i Japan . Sve u svemu, odradili smo dobar posao na ovom turniru", zaključio je Terzić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track