ŽETVA MEDALJA: Tri srebra i jedna bronza za Srbe na EP u Rumuniji
Foto: KSS

Svaka čast

ŽETVA MEDALJA: Tri srebra i jedna bronza za Srbe na EP u Rumuniji

Ostali sportovi -
Boltić i Vekić do medalje su stigli za 1 minut 29 sekundi i 707 hiljadita dela

BASKOV - Reprezentativci Srbije Marko Dragosavljević i Luka Karanović osvojili su danas srebrnu medalju u kajaku dvosedu na 200 metara na prvenstvu Evrope u konkurenciji mlađih seniora. Na šampionatu u Baskovu, u Rumuniji, Dragosavljević i Karanović do srebra su stigli za 32.448 sekundi, što je bilo samo 16 stotinki sporije vreme od prvoplasirane posade Poljske (32.288). Bronzana medalja pripala je posadi Italije (32.512), a u veoma napetoj i uzbudljivoj trci prvih šest posada kroz cilj je prošlo u razmaku od samo 48 stotinki. Srebro Dragosavljevića i Karanovića druga je medalja za reprezentaciju Srbije u konkurenciji takmičara do 23 godine, a ukupno četvrta na prvenstvu Evrope u Baskovu, čime je izjednačen rekord sa šampionata 2012. godine u Portugaliji. Ranije danas srebro su osvojili Simo Boltić i Stefan Vekić u dvosedu na 500 metara.

U juniorskoj konkurenciji srebrnu medalju osvojio je Bojan Milinković u jednosedu na 200 metara, dok je Marija Dostanić osvojila bronzu u jednosedu na 500 metara.Mlađi seniori Simo Boltić i Stefan Vekić osvojili su srebrnu medalju u dvosedu na 500 metara. Boltić i Vekić do medalje su stigli za 1 minut 29 sekundi i 707 hiljadita dela. Zlato je pripalo Olegu Gusevu i Vladislavu Blincovu iz Rusije (01:29.072), dok je bronzanu medalju osvojila posada Češke, Tomas Veseli i Jakub Zavrel (01:30.048).

Srpski kajakaš Bojan Milinković osvojio je danas srebrnu medalju u K1-200. Milinković je finalnu trku završio u vremenu 35,588 sekundi, 0,128 sekundi iza pobednika Hozea Gomeza iz Španije. Treće mesto pripalo je takmičaru iz Ukrajine Ivanu Semikinu - 35,624.

Prethodno je juniorka Marija Dostanić osvojila bronzu u jednosedu na 500 metara. Do odličija došla u disciplini K-1 500 metara stigla je u vremenu 1:58,796 minuta. Zlato je pripalo Noemi Pap iz Mađarske (1:77,812), a srebro Pernili Knudsen iz Danske (1:57,932).

Srpski juniorski ženski četverosed: Marija Dostanić, Zorana Bugarski, Ivana Janić, Biljana Relić osvojio je 4. mesto u finalu na 500 metara. Zlato je pripalo posadi Rusije, srebro Danskoj, a bronza Poljskoj.

Strahinja Mladežić zauzeo je 6. mesto u finalu C-1 500.Predsednik Srbije Tomislav Nikolić čestitao je mladim kajakašima Simi Boltiću i Stefanu Vekiću osvajanje srebrne medalje na Evropskom prvenstvu za juniore i mlađe seniore."Vi ste naš ponos i mladi u Srbiji treba da gledaju u vas kao uzore. Srbija ima budućnost sve dok mladi ljudi imaju svest o tome da samo naporan rad, istrajnost i posvećenost mogu da dovedu do željenog cilja. Ovo je za vas samo početak. Naš narod očekuje od vas još medalja. Zato vam želim mnogo sreće u nastavku sportske karijere", navodi se u čestitki Nikolića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track