SREĆA PRATI HRABRE: Srpski strelci u poslednjem trenutku izbegli teroristički napad u Istanbulu
Foto: Marina Lopičić

Haos u Turskoj

SREĆA PRATI HRABRE: Srpski strelci u poslednjem trenutku izbegli teroristički napad u Istanbulu

Ostali sportovi -

Deo streljačke reprezentacije Srbije, koja se vraćala sa Svetskog kupa u Šangaju, napustio je aerodrom "Kemal Ataturk" u Istanbulu sat vremena pre terorističkog napada, saopštio je SSS.

U napadu trojice bombaša-samoubica sinoć na aerodromu u Istanbulu je ubijeno najmanje 36 ljudi, dok je 147 osoba povređeno.Deo srpske streljačke reprezentacije je u utorak skoro celo popodne proveo na istanbulskom aerodromu. Preko najvećeg grada Turske za Beograd su putovali Andrea Arsović, Ivana Anđušić Maksimović i treneri Goran Maksimović i Dragan Donević."Na aerodromu Kemal Ataturk smo na presedanje čekali četiri sata. Za Beograd smo krenuli samo oko sat vremena pre tragičnog napada, za malo smo izbegli nesreću. Snimci i fotografije sa aerodroma koje smo videli kad smo došli kući su nas baš potresli", rekao je Donević.

Dragan Donević, Foto: serbianshooting.rs
Dragan Donević, Foto: serbianshooting.rs

Poslednja grupa srpskih reprezentativaca je iz Bakua trebalo da se vrati večeras preko Istanbula, ali let kojim putuju sportski direktor Srećko Pejović i strelci Stevan Pletikosić, Milutin Stefanović i Milenko Sebić će verovatno biti preusmeren.Na aerodromu u Istanbulu sinoć su se našli i srpski odbojkaši. Odbojkaši Srbije su sinoć krenuli za Teheran, letom do Istanbula. U trenutku terorističkog napada u Istanbulu oko 21 čas po srednjeevropskom vremenu, reprezentativci Srbije su bili u avionu na 10.000 metara visine negde iznad Bugarske. Avion iz Beograda je na aerodrom "Ataturk" u Istanbul sleteo sinoć u 22.05 časova, sat vremena posle terorističkog napada. Odbojkaši su iz aviona ušli u aerodromsku zgradu u 1.25 časova posle ponoći, a u 4.15 časova smestili su se u sobe hotela Meriot u Istanbulu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track