SRPKINJA POJAČALA VATRENE: Psiholog Bojana Jeličić pomaže hrvatskoj reprezentaciji
Foto: Fejsbuk

Evropsko prvenstvo

SRPKINJA POJAČALA VATRENE: Psiholog Bojana Jeličić pomaže hrvatskoj reprezentaciji

Ostali sportovi -
Bojana je sa Srbijom igrala finale Svetskog prvenstva i polufinale Evropskog

Doskorašnji psiholog ženske i muške rukometne reprezentacije Srbije Bojana Jeličić u narednom periodu biće član stručnog štaba ženske rukometne reprezentacije Hrvatske.

Hrvatska je domaćin Evropskog prvenstva koje počinje 7. decembra.

Hrvatska je svrstana u grupu C, a za rivale u Varaždinu će imati selekciju Švetske, Nemačke i Holandije. Srbija će prvu Fazu šampionata igrati u Osjeku protiv Crne gore, Francuske i Slovačke.

Sportski psiholog Bojana Jeličić je radila sa muškom i ženskom reprezentacijom Srbije ali žene, kako kaže, razume bolje. Sa Bojanom u stručnom štabu Srbija je imala najbolje rezultate, a sada će njena stručna pomoć biti korisna u redovima rukometašica koje nose dres Hrvatske. Srpkinje su na Evropskom takmičenju igrale polufinale, a prošle godine su bile vice prvakinje sveta.Posao kojim se bavi iziskuje veliki napor, pa tako i nije čudo što je posle prvog rada u reprezentaciji sa devojkama Srbije izgubila 8. kilograma."Kada radim u grupama, onda devojkama pripremim kratke video snimke za motivaciju, a radim i individualno." Motivacioni govori po nekada imaju i ekstreman naslov kao i priča koju je Bojana ispričala devojkama Srbije."Jednom sam igračicama Srbije rekla: "Snaga koju žena ima u sebi nema ni jedan muškarac." Onda sam im kao primer navela ženu koje je podigla traktor kako bi spasila svoje dete. To muškarac ne može."

(24 sata)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track