SRPKINJE SLOMILE UPORNE JAPANKE: Rukometašice na korak od osmine finala SP
Foto: Rss.org.rs

Prva pobeda u Danskoj

SRPKINJE SLOMILE UPORNE JAPANKE: Rukometašice na korak od osmine finala SP

Ostali sportovi -
Ženska rukometna reprezentacija Srbije pobedila je selekciju Japana 27:22 (13:12) u meču 4. kola grupe A na Svetskom prvenstvu u Danskoj.

Srbiju je do pobede predvodila Katarina Krpež sa šest golova, dok je Jovana Stojiljković postigla pet. U selekciji Japana istakla se Jui Sunami sa pet golova.

Naša selekcija je trenutno na četvrtom mestu na tabeli sa tri boda. Srbija se posle ovog trijumfa nalazi na korak od plasmana u osminu SP, a za to je neophodna pobeda u meču sa Tunisom. Ovaj meč na programu je u petak od 18.30 časova, a Srbija će biti apsolutni favorit u ovom duelu.Srbija će u slučaju plasmana u osminu finala SP igrati sa Holandijom, Švedskom ili Poljskom.Naša selekcija na ovom šampionatu brani srebro osvojeno pre dve godine u Beogradu.Treba podsetiti, da Srbija na ovom SP igra nekompletna pošto su zbog sukoba sa selektorom Sašom Boškovićem nastup otkazale četiri najbolje naše rukometašice Andrea Lekić, Sanja Damnjanović, Katarina Tomašević i Dragana Cvijić.

Selektor Saša Bošković bio je zadovoljan nakon današnje pobede.

"Za ovu utakmicu smo se spremali i ovo je utakmica koja nam je omogućila prolazak u dalji tok takmičenja. Zadovoljan sam kako je ekipa reagovala na sve taktičke zamisli i što se držala onoga što smo se dogovorili u svlačionici", rekao je Bošković.

Golman Jovana Risović kratko je prokomentarisala utakmicu.

"Zahvaljujem se devojkama na igri, pre svaga u odbrani, i na prolazu u osminu finala. Ova utakmica je sama po sebi bila važna za nas i dalji tok takmičenja", rekla je ona.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja