SRPSKI STRELCI OSVOJILI SEDAM MEDALJA NA EP: Ovo je naše najbolje takmičenje
Foto: Saša Pavlić Kurir

Četiri zlata, srebro i tri bronze

SRPSKI STRELCI OSVOJILI SEDAM MEDALJA NA EP: Ovo je naše najbolje takmičenje

Ostali sportovi -
Predsednik Streljačkog saveza Srbije Siniša Mašović ocenio je da nedavno završeno Evropsko prvenstvo u Đeru najuspešnije takmičenje za tu organizaciju do sada i dodao da ga izuzetno hrabre izjave da će strelci dobiti svoju dvoranu.
1 / 2 Foto: Saša Pavlić Kurir

"Ovo je naše najuspešnije takmičenje do sada. Srpski strelci su na Evropskom prvenstvu opravdali očekivanja. Posebnu zahvalnost dugujemo Vladi Srbije i Olimpijskom komitetu, koji su nam pre ovog takmičenja omogućili kvalitetne pripreme", rekao je Mašović novinarima u Beogradu.

Srbija je na Evropskom prvenstvu vazdušnim oružjem u Đeru osvojila sedam medalja - četiri zlatne, jednu srebrnu i tri bronzane, te je po uspešnosti takmičenje okončala na četvrto mestu.

Mašović je dodao da je ohrabrujuća izjava predsednika Skupštine Grada Beograda Nikole Nikodijevića koji je rekao da će strelci dobiti svoj centar.

"Takav izjava u olimpijskoj godini je za nas veliko ohrabrenje. Kada su atletičari uspeli da dočekaju svoju kuću, verujemo da ćemo i mi strelci, koji smo po prirodi strpljivi u skorijoj budućnosti isto dočekati", kazao je on.

Strelci, Foto: Saša Pavlić Kurir
Strelci, Foto: Saša Pavlić Kurir

Andrea Arsović osvojila je zlatnu medalju vazdušna puška, a takođe u miksu s Milutinon Stefanovićem se okitila najsjajnijim odličjem.

"Malo je reći da sam zadovoljna i ponosna rezultatima na šampionatu Evrope. Nadam se da smo opravdali očekivanja. Na ovo takmičenje smo otišli pod velikim pritiskom, jer su se svi timovi pojavili u najjačim sastavima jer je poslednje na kojem se ispunjava kvota za Olimpijske igre u Riju", rekla je Arsovićeva i dodala da posebnu zahvalnost duguje Ministarstuv omladine i sporta i Olimpijskom komitetu Srbije.

Strelkinja Zorana Arunović osvojila je bronzanu medalju vazdušnim pištoljem na Evropskom prvenstvu, dok je u miksu s Damirom Mikecom bila najbolja na kontinentalnom šampionatu, a sa ženskim timom okitila se srebrnim odličjem.

"Iskrena da budem, najbitnija mi je ova brozana medalja u pojedinačnoj konkurenciji, jer mi je to ujedno i prva seniorska medalja na seniorskim prvenstvima Evrope. Išla sam na zlato, ali sam napravila neke greške koje sam i ranije činila, pa mi je ono izmaklo. Na kraju sam srećno osvojila bronzu... Za zlato s Mikecom nema se šta reći osim dominacija. Gubili smo sa 3:0, ali smo preokrenuli i pobedili sa 5:4", rekla je Arunovićeva uz osmeh.

Strelci, Foto: Saša Pavlić Kurir
Strelci, Foto: Saša Pavlić Kurir

Damiru Mikecu je izmakla medalja u pojedinačnoj konkurenciji, ali je pored zlata u miksu sa Arunovićevom, osvojio i bronzanu medalju u ekipi sa Dimitrijem Grgićem i Duškom Petrovim.

"Žene su na nam na ovom prvenstvu osvetlile obraz. Kao nacija smo načinili izvanredan uspeh. Finale mi je izmaklo za jedan krug, pa sam umesto u finalu bio u komentatorskoj kabini i pokušao navijačima da približim naš sport. Odbranili smo bronzu, ali lepše bi mi zvučalo da je bilo da smo odbranili zlato. Medalja ima veći sjaj, jer smo imali promene u ekipi, jer smo pucali bez Andrije Zlatića, ali ovo je dokaz da imamo mlade i kvalitetne strelce", rekao je Mikec.

Reprezentativci Srbije danas putuju na pripreme u Kuvajt, gde će se spremati za takmičenje u Svetskom kupu u Rio de Žaneiru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track