STRAVIČAN ZLOČIN: Evo šta je zatečeno na mestu gde je Pistorijus ubio devojku
Foto: AP

Novi detalji

STRAVIČAN ZLOČIN: Evo šta je zatečeno na mestu gde je Pistorijus ubio devojku

Ostali sportovi -
Šesterostruki paraolimpijski pobednik, koji je dobio priliku da se takmiči i u konkurenciji atletičara bez telesnih oštećenja, ispalio je četiri metka kroz zatvorena vrata kupatila i usmrtio devojku

Policijski fotograf koji je izašao na mesto ubistva koje je počinio Oskar Pistorijus priznao je da ga i danas proganjaju scene kojima je svedočio.

U februaru 2013. godine Pistorijus je ubio devojku Rivu Stenkamp hicima iz vatrenog oružja. Šesterostruki paraolimpijski pobednik, koji je dobio priliku da se takmiči i u konkurenciji atletičara bez telesnih oštećenja, ispalio je četiri metka kroz zatvorena vrata kupatila i usmrtio devojku.Na suđenju se branio pričom kako je mislio da puca u provalnika, a osuđen je za ubistvo iz nehata. Dobio je petogodišnju zatvorsku kaznu koju trenutno odslužuje, a dok je on iza rešetaka, južnoafrički mediji su objavili potresno svedočenje Mornea Dutoita, policijskog fotografa koji je bio pozvan na mesto nesreće. On je priznao da od tada nije u stanju da radi i rekao da je zbog depresije završio u bolnici.

“Svi zidovi od spavaće sobe do ulaza su bili poprskani krvlju. Smrad smrti se osećao sa ulaznih vrata. Još uvek se jasno sećam scene. I danas sanjam kako ležim u kadi punoj krvi. Takve mi misli konstantno prolaze kroz glavu, proganjaju me i drže budnim”, ispričao je policijski fotograf.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track