SVE SPREMNO ZA EP: Mala hala Arene konačno u funkciji
Foto: PR Redakacija Beoinfo

Dvoransko prvenstvo u Beogradu

SVE SPREMNO ZA EP: Mala hala Arene konačno u funkciji

Ostali sportovi -

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević obišli su Kombank arenu, veliku salu, gde se vrše pripreme za Evropsko prvenstvu u atletici u dvorani koje će se održati od 3. do 5. maja, a potom i malu salu čija je rekonstrukcija upravo završena.

Siniša Mali je istakao da je ostalo još samo sedam dana do početka najveće sportske manifestacije u gradu u ovoj godini, a to je Evropsko prvenstvo u atletici u dvorani.

– Kombank arena je potpuno spremna, napravili smo malo čudo, atletsku stazu na tri i po metra iznad zemlje gde je prošle godine bio bazen. Pokazujemo da i najteže zadatke možemo da uradimo i da ispunimo sva obećanja koja smo dali. Beograd će biti domaćin više od 800 atletičara, a očekujemo i hiljade ljudi iz inostranstva, kao i cele Srbije. To je sjajna prilika za promociju Beograda i sporta, i očekujem da ćemo biti odlični domaćin – rekao je Siniša Mali.

On je posebno ponosan na izgled male hale koja deset godina nije bila u funkciji, a sada je ovde stvorena prilika za mlade da ovde treniraju i postanu novi šampioni.

– Nakon ovog velikog takmičenja halu dajemo na korišćenje malim sportovima u Beogradu, klincima i klincezama Novog Beograda i celog grada – rekao je gradonačelnik koji je pozvao građane iz Beograda, Srbije i regiona da posete ovu manifestaciju i da uživaju sa najboljim atletičarima Evrope.

Nikola Nikodijević je istakao da je Beograd postao lider u organizaciji sportskih takmičenja u regionu i čitavoj Evropi, kao i da je ovo prvenstvo jedno u nizu takmičenja koja se organizuju u našem glavnom gradu.

– Mala dvorana u Kombank areni nikada nije stavljena u funkciju i sada je po prvi put funkcionalna. Na taj način povećavamo kapacitet za bavljenje sportom dece u Beogradu. Ima 1.800 kvadratnih metara, u nju mogu stati tri košarkaška terena, dva teniska terena – rekao je Nikodijević.

On je najavio da nas u budućnosti čeka Final four u basketu, a kako je rekao, Grad Beograd očekuje tender za novo ime naše dvorane.

– Očekujemo, s obzirom na veliki broj manifestacija, da će u 2018. godini Arena po prvi put biti i rentabilna. Povećanjem kapaciteta i sa novim sponzorom moći će da izdržava samu sebe. Time ćemo još jedno gradsko preduzeće „staviti na noge” – istakao je predsednik beogradskog parlamenta.

Događaju su prisustvovali i Veselin Jevrosimović, predsednik Atletskog saveza Srbije, Slobodan Branković, generalni sekretar Atletskog saveza Srbije i direktor preduzeća „Atletika 2017”, Đorđe Milutinović, direktor Kombank arene, Slavko Gak, v.d. sekretara za sport i omladinu, i Dragoljub Kočović, v.d. podsekretara za sport i omladinu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track