SVETSKI ŠAMPION U NOVOJ BORBI ZA TITULU: Rade Savić napada prvo mesto na Svetskom kupu u Sarajevu
Foto: Privatna Arhiva

Povratak najboljeg

SVETSKI ŠAMPION U NOVOJ BORBI ZA TITULU: Rade Savić napada prvo mesto na Svetskom kupu u Sarajevu

Ostali sportovi -

Nosilac svetskog rekorda u benč presu, Rade Savić, posle jednogodišnje pauze, kreće u novu borbu za titulu u GPC federaciji na Svetskom kupu u power liftingu koji će se održati 01.04 i 02.04 u Sarajevu.

U Sarajevu se očekuje veliki broj takmičara iz celog sveta u kategoriji benč pres-a, ali prema rečima Radeta Savića, izvesno je da posle temeljnih priprema zlatna medalja u kategoriji iznad 140 kg telesne kilaže dolazi u Srbiju.

Rade Savić se aktivno takmiči u benč presu od 2002. godine, osvojivši brojne zlatne medalje na državnim, balkanskim i svetskim takmičenjima.

Nosilac je već pet godina za redom titule evropskog prvaka u dve federacije sa podignutih 290 kg. Istovremeno, Rade je i nosilac titule svetskog šampiona dve godine zaredom.

Za ovih 15 godina bavljenja sportom i učestvovanja na takmičenjima, Savić se dičio samo prvim mestima i zlatnim medaljama, s obzirom da je samo jednom bio drugi tokom cele sportske karijere.

Prema izjavi Radeta Savića, u Sarajevu ga očekuje veliki pritisak i veliki konkurencija, ali očekuje da se još jednom vrati sa Svetskog kupa kao apsolutno najbolji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track