TAČKA POSLE 16 USPEŠNIH GODINA: Goran Jagar završio veslačku karijeru

Dugo se lomio

TAČKA POSLE 16 USPEŠNIH GODINA: Goran Jagar završio veslačku karijeru

Ostali sportovi -
Dugogodišnji veslački reprezentativac Srbije Goran Jagar odlučio je da se "penzioniše" na kraju ove sezone.

Posle 16 godina godina u ovom sportu jedan od najboljih veslača u istoriji srpskog veslanja odlučio je da krene nekim drugim putem.

Tako je neočekivano Prvenstvo Srbije sredinom septembra, na kojem je osvojio zlato u četvercu bez kormilara i srebro u dvojcu bez kormilara, postalo oproštajno takmičenje za ovog vrsnog sportistu i velikog čoveka čije će ime biti neotuđivo vezano za neke od najsjajnijih trenutaka srpskog veslanja. Odluku nije doneo na prečac. Kako kaže ona se u njemu "kuvala" dugo.

"Dobar deo protekle sezonu osećao sam da mi nedostaje jedna karika da bih pružio maksimum. Jednostavno nisam bio onaj stari, a polako je počela da se gubi ona iskra koja mi je davala snagu i volju da na svakom treningu pružim 100 odsto svojih mogućnosti. Nakon Prvenstva Srbije odlučio sam da, prvi put u karijeri, napravim malu pauzu i da još jednom dobro razmislim o svemu. U toku tih 15 dana i definitivno sam shvatio da je vreme za "penziju", a to sam saopštio mom dugogodišnjem treneru Nebojši Iliću i generalnom sekretaru Veslačkog saveza Srbije Nebojši Jevremoviću. Presekao sam i čvrsto odlučio da sportsku etapu mog života ostavim iza sebe. Možda je ovoj mojoj odluci doprinelo i to što sam želeo da više vremena provodim sa porodicom. Nju za sada čine supruga Bojana i sin Danilo, čiji ćemo prvi rođendan proslaviti u decembru, a nadam se da ćemo uskoro i proširiti sastav", objasnio je Goran Jagar.

Najveći uspesi Gorana Jagara su: zlatne medalje u dvojcu bez kormilara na Evropskom prvenstvu za seniore u Poznanju 2007, u četvercu bez kormilara na Svetskom prvenstvu za seniore do 23 godine u Amsterdamu 2005, srebrne medalje u četvercu bez kormilara na Svetskom kupa na Bledu 2011, u dvojcu bez kormilara na Evropskom prvenstvu za seniore u Brestu 2009, u dvojcu bez kormilara na Evropskom prvenstvu za seniore u Atini 2008, u četvercu sa kormilarom sa Svetskom prvenstvu za seniore u Minhenu 2007, u dvojcu sa kormilarom Svetskom prvenstvu za juniore u Trakaiju 2002, bronzana medalja u četvercu bez kormilara na Evropskom prvenstvu za seniore u Varezeu 2012, sedmo mesto u dvojcu bez kormilara na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008, deseto mesto u četvercu bez kormilara na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. i osam titula državnog prvaka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track