TATJANA MIRKOVIĆ ZA KURIR: Čekam porođaj i navijam za naše atletičare
Foto: Profimedia

Intervju, trudnica prati nastupe kolega

TATJANA MIRKOVIĆ ZA KURIR: Čekam porođaj i navijam za naše atletičare

Ostali sportovi -
Bojanu i meni je bitno da dete bude živo i zdravo, dogovorili smo se da će dobiti ime kad ga ugledamo

Evropska vicešampionka u bacanju koplja Tatjana Mirković (do srebra stigla kao Jelača) u intervjuu za Kurir govori o danima pred porođaj. Za početak morali smo da saznamo najvažnije - kako je buduća mama.- Odlično se osećam, ušla sam u deveti mesec, a tako je brzo proletelo. Različite su prognoze doktora, mada verujem da će beba doći i ranije. Po načinu na koji se pomera u stomaku, rekla bih odmah da će to biti jedna veoma aktivna beba. Zasad Bojan i ja uživamo i pripremamo se za prve dane s detetom. Jedva čekamo rođenje.Želiš li da otkriješ kog je pola dete i koje ćete mu ime dati?- Dobićemo dečaka, iako nismo imali posebnih želja. Važno nam je da je živo i zdravo. Smišljamo imena, napravili smo uži krug, ali smo još uvek neodlučni. I dogovorili smo se lako da će dobiti ime kad ga prvi put ugledamo.Nedostaju li ti sportske aktivnosti?- Naravno. Celog života sam u sportu, imam neki uobičajeni ritam, način na koji funkcionišem na pripremama pre, tokom i nakon takmičenja. Nema previše opuštanja, sve je podređeno radu i napornim treninzima kako bi se ostvario što bolji rezultat. I hrana i vežbe i odmor. Otkako sam u drugom stanju, promenio se jedan deo mog dana, ali su neke stvari ipak ostale. Disciplinovana sam, ipak sam u duši sportista. I već sam sad napravila plan povratka na teren. Atletika mi je u venama.Kako pratiš SP?- Jedva sam čekala da počne, mada je čudan osećaj da ovako veliko takmičenje gledam na televiziji. Ipak, lep je razlog mog odsustva. Zato navijem sat i odmah sam ispred televizora kako bih odgledala sve, pre svega bodrila naše atletičare. Šaljem im pozitivnu energiju i verujem u njih. Verujem da će svi dati maksimum i da će biti zadovoljni rezultatima. Naravno, uvek je želja da se osvoji medalja, znam koliko je to teško, ali nekako uvek mislim da mogu da nas obraduju.(G. F.)

Poruka kolegamaSVIM SRCEM UZ SRBIJUJesi li u kontaktu s kolegama iz reprezentacije? - Stalno smo bili u kontaktu pre nego što su krenuli. Kad ste na takmičenju, najpotrebniji vam je mir, da koncentracija bude na maksimalnom nivou. Zato sam u mislima s njima, i čekam poziv da podelimo utiske - rekla je Tatjana i poručila našim reprezentativcima:- Samo napred! Svim srcem sam uz vas!

Odličan rezultatČESTITKE ASMIRU I AMELIMožeš li da prognoziraš rezultate koje će ostvariti naši takmičari?- Ne bih se bavila prognozama, to je uvek nezahvalno. Ni za sebe, a pogotovo ne za druge. Sigurno je da su svi otišli u Peking da ostvare najbolje rezultate, želja je uvek velika, ali uz to je potrebno da se poklopi još dosta kockica da bi nastup bio onakav kakav priželjkujete. Ja im to želim, da ostvare ono šta su sami zamislili. Prvenstveno želim da čestitam Asmiru Kolašincu sedmo mesto, to je veliki uspeh, njegov najbolji rezultat na Svetskim prvenstvima dosad. Takođe, Amela Terzić je uradila odličnu stvar ulaskom u polufinale i svaka joj čast na odličnoj trci i borbenosti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track