TRI SRPSKE ODBOJKAŠICE ZA KURIR: Ne mislimo na Rio nego na medalju!

Zajednički intervju, Ana Bjelica, Tijana Bošković, Stefana Veljković, srpske odbojkašice

TRI SRPSKE ODBOJKAŠICE ZA KURIR: Ne mislimo na Rio nego na medalju!

Ostali sportovi -
Srpske reprezentativke u odbojci govorile o planovima i načinu na koji su stigle do Olimpijskih igara u Brazilu naredne godine

Druženje sa srpskim odbojkašicama po pravilu je praćeno brojnim osmesima i sjajnim raspoloženjem.Tako je izgledao i zajednički intervju sa tri naše reprezentativke - Anom Bjelicom, Tijanom Bošković i Stefanom Veljković. Iako je predvečerje Evropskog prvenstva, takmičenja s kojeg očekujemo dobre vesti, najviše smo pričali o načinu na koji je izborena viza za Olimpijske igre, odnosno o očekivanjima od spektakla u Rio de Žaneiru naredne godine.Da li je bilo realno da već tamo izborite vizu za Olimpijske igre?- Tradicionalno postižemo dobre rezultate u Japanu. Lepo je igrati tamo, publika pravi odličnu atmosferu. Japan je zemlja odbojke i nama je samo hrana problem prvih nekoliko dana, dok ne naviknemo. Kad smo polazili za Japan, svakoj ekipi je bio cilj da stigne do Rija. U prethodnim pokušajima se nismo proslavile, ali smo sada pobedile u svim utakmicama osim u prvoj. Odigrale smo ceo turnir kao tim i čim smo uspele da stignemo do Igara, znači da je bilo realno - uz smeh su prokomentarisale naše gošće.Poslednji meč s Argentinom trebalo je da predstavlja rutinu, ali je pobeda zamalo izmakla. A s njom i put za Brazil.- To je stvarno bilo neočekivano. Argentina je jedan od slabijih protivnika, ali smo osećale veliki pritisak jer smo znale da pobedom idemo u Rio. Sjajno smo otvorile meč, a onda stale. Najteže su te utakmice koje si u glavi već dobio. Detalj iz četvrtog seta, vodimo sa 22:18, kažem Stefani - idemo u Rio. Kad ono 2:2 u setovima. Onda smo se koncentrisale i odigrale kako znamo. I idemo na Olimpijske igre - osmesi ponovo pune prostoriju.A onda? Slavlje?- Ma tad nismo ni bile svesne, nismo umele ni da se radujemo. Tek kad vidiš po medijima, postaneš polako svestan.Rio de Žaneiro važi za primamljivu destinaciju. Mislite li već o čuvenim plažama i znamenitostima koje treba obići?- Ne. (uglas) O Riju uopšte nismo razmišljale. Samo o medalji! Uzmemo medalju tamo, pa onda nas 14 odemo negde zajedno da se opustimo.

Ko je najbolji... SRBIJAAAA
Ko je najbolji... SRBIJAAAA

ŠmekerskiSELFI SAMO S BLISKIM LJUDIMAIskustvo sa OI ima samo Stefana Veljković, pa smo je pitali kakve uspomene nosi sa ovih takmičenja.- Svi smo zajedno, ali meni isto kao na Svetskom prvenstvu, jedino što smo se lepo družili s drugim sportistima. S nama na spratu bio je i Novak Ðoković.U to vreme nije bilo popularno praviti selfije. Hoćete li ih u Riju napraviti s nekim od velikih sportskih zvezda?- Ne. Selfije pravim samo s bliskim ljudima - poentirala je Stefana.

Evropsko prvenstvoSPREMNE ZA NOVE PODVIGEOdbojkašice Srbije otputovale su juče na Evropsko prvenstvo, koje počinje u subotu u Belgiji i Holandiji. Srpkinje će igrati u grupi D s Nemačkom (subota, 18.00), Češkom (nedelja, 18.00) i Rumunijom u ponedeljak od 20 časova. Pobednici grupa izboriće direktan plasman u četvrtfinale, dok će drugoplasirane i trećeplasirane ekipe igrati u osmini finala.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track