TURNEJA 4 SKAKAONICE Tande pobedio u Garmišu, vodi Stok
Foto: Reuters

Ski skokovi

TURNEJA 4 SKAKAONICE Tande pobedio u Garmišu, vodi Stok

Ostali sportovi -

Pobednik druge skakaonice Novogodišnje turneje u ski skokovima održane tradicionalno u Nemačkoj u Garmiš-Partenkirhernu je Norvežanin Danijel Andre Tande sa skokovima od 138 i 142 metra, odnosno osvojenih 289.2 boda.

Drugo i treće mesto osvojili su Poljak Kamil Stok sa skokovima od 135.5 i 143 metra, što je za pola metra kraće od rekorda skakaonice i osvojenih 286 poena i Austrijanac Štefan Kraft sa skokovima od 137 i 140 metara sa 284.2 poena.

Time su se njih trojica odvojila od ostalih konkurenata i posle dve skakaonice u Nemačkoj, prva je bila pre dva dana u Oberstdorfu, slove kao kandidati za ukupnog pobednika Turneje 4 skakaonice.

Naime Kraft je bio pobednik prve skakaonice, Stok drugi dok je pobednik današnjeg takmičenja, Tande bio četvrti.

Ukupno na turneji vodi Stok sa 591. bodom, sledi ga Kraft sa 590 i treći je Tande sa 585 bodova.

Na četvrtom mestu je Nemac Markus Azjenbihler, koji je i iznenađenje ukupnog takmičenja Svetskog kupa u ski skokovima, sa 572 boda, peti je Poljak Pjotr Žila koji je osvojio 570 bodova, Austrijanac Mihael Hajbok šesti sa 562 boda...

Jedan od favorita za osvajanje Turneje, Slovenac Domen Prevc koji je do Oberstdorfa pobedio na tri od šest takmičenja, na 12 je mestu sa 533 boda, a njegov stariji brat i aktuelni pobednik Svetskog kupa Peter je nešto bolji i nalazi se u ukupnom poretku Turneje na devetom mestu sa osvojenih 545 bodova.

Međutim i pored slabijeg izdanja na dve skakaonice u Nemačkoj najmlađi Prevc zadržao je prvo mesto u ukupnom plasmanu Svetskog kupa sa 590 osvojenih bodova ispred Tandea sa 532 i Krafta sa 491 bodom. Poljak Stok se posle uspeha na poslednje tri skakaonice popeo na četvrto mesto sa 483 boda.

Karavan ski skakača se seli u Austriju gde ih čekaju skakaonice u Insbruku i Bišofshofenu , 4. i 6. januara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track