Udovičić čestitao Andrei Arsović na zlatnoj medalji u Bakuu
Foto: Damir Dervišagić

Evropske igre

Udovičić čestitao Andrei Arsović na zlatnoj medalji u Bakuu

Ostali sportovi -
"Naši sportisti danas su pokazali zašto je Srbija sportska nacija i više nego ponosan sam na sve njih. Samo napred", stoji u čestitki ministra

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić čestitao je danas reprezentativki Srbije u streljaštvu Andrei Arsović na osvojenoj zlatnoj medalji na Evropskim igrama u Bakuu u disciplini vazdušna puška deset metara.

"Sve čestitke Andrei na osvojenoj zlatnoj medalji i ovom ogromnom uspehu kako za nju, tako i za našu zemlju. Naši sportisti danas su pokazali zašto je Srbija sportska nacija i više nego ponosan sam na sve njih. Samo napred", piše u čestitki ministra.

Arsović je takmičenje završila s rezultatom 207,8 pogođenih krugova. Srebrnu medalju osvojila je Sara Hornung iz Švajcarske, koja je ostvarila rezultat od 207,7 krugova, a bronzanim odličjem okitila se Nemica Barbara Engelder sa 186 pogođenih krugova. Ivana Maksimović je takmičenje završila na šestom mestu sa 123,1 pogođenim krugom. Ovo je Srbiji druga zlatna, a ukupno treća medalja na Evropskim igrama u Bakuu. Ranije danas, kajakašice Milica Starović i Dalma Ružičić-Benedek bile su najbolje u kategoriji K-2 na 500 metara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track