Udovičić: Doping u Srbiji – statistička greška
Foto: Nemanja Pančić

Zadovoljan statistikom

Udovičić: Doping u Srbiji – statistička greška

Ostali sportovi -
Od više od 5.000 sportista koji su testirani u poslednje vreme, samo jedan posto bilo je pozitivno, rekao je ministar

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić rekao je da je ponosan što je broj srpskih sportista koji su bili pozitivni na antidoping testu minimalan.

"Kao ministra sporta raduje me što je broj pozitivnih antidoping testova u Srbiji na granici statističke greške. Od više od 5.000 sportista koji su testirani u poslednje vreme, samo jedan posto bilo je pozitivno. To je za pohvalu, iako smo svedoci da svakodnevno Antidoping agencija radi svoj posao i otkriva one koji koriste nedozvoljena sredstva".

Udovičić je dodao da mu je čast što je imao priliku prvi da se obrati učesnicima Kongresa, jer je reč o temi koja je izuzetno značajna za Srbiju i srpski sport.

"Ovim kongresom upotpunjujemo edukativni sistem koji želimo da uspostavimo i skrenemo pažnju na sve stvari koje tište sport i znaju da budu neprijatne za sportiste. Ako želimo da napredujemo, postižemo kvalitetne rezultate i razvijamo bazu, moramo da razvijamo i ono što proizvodi sportiste i sportske radnike. Sportisti moraju da budu usredsredjeni na teren kako bi što bolje predstavljali sebe, klub i državu", istakao je Udovičić.

On je izneo dosta komplimenata na račun Antidoping agencije Srbije, ilustrujući to podatkom da su sva tri evropska kontrolora na Evropskim igrama u Azerbejdžanu bila iz Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track