UDOVIČIĆ: Predlogom ovog zakona uvodimo red u sistem sporta!
Foto: Ministarstvo Omladine I Sporta

Javna rasprava

UDOVIČIĆ: Predlogom ovog zakona uvodimo red u sistem sporta!

Ostali sportovi -
On je istakao da je cilj da se kroz zakon o sportu, u meri u kojoj je to moguće, uredi i sistem sporta u školama i na univerzitetima

Javna rasprava o Nacrtu zakona o sportu održana je danas u Kragujevcu. Javnoj raspravi prisustvovali su ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, državni sekretar za sport Predrag Peruničić, pomoćnik ministra za sport Uroš Zeković, ostali članovi Radne grupe za izradu Nacrta zakona o sportu i preko 80 učesnika.

“Mislim da svaka javna rasprava ima svoj doprinos u izradi što boljeg zakonskog rešenja koji će unaprediti sam sistem sporta i zbog toga je i moj lični cilj da budem prisutan na svakoj javnoj raspravi. Smatram da svaka sugestija koju smo danas ovde čuli može da pomogne u izradi što kvalitetnijeg zakonskog okvira”, rekao je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

On je istakao da je cilj da se kroz zakon o sportu, u meri u kojoj je to moguće, uredi i sistem sporta u školama i na univerzitetima.

“Najviše pažnje poklanjamo sportu koji se odnosi direktno na decu. U ovom predlogu zakona uveli smo norme koje označavaju tačno ko i kako može da radi sa decom kao i ograničenja koja se odnose na potpisivanje ugovora vezanih za sport ovog uzrasta. Želimo da ih zaštitimo i da skrenemo pažnju roditeljima koji olako pristaju na potpisivanje ugovora zbog teške ekonomske situacije, ali predlogom ovog zakona obuhvatili smo i sve druge važne segmente cistema sporta”, poručio je ministar Udovičić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track