UZ BOŽJU POMOĆ: Italija kandidat za OI 2024. godine, Vatikan domaćin pojedinim sportovima
Foto: Rojters

Rim podneo prijavu za organizaciju

UZ BOŽJU POMOĆ: Italija kandidat za OI 2024. godine, Vatikan domaćin pojedinim sportovima

Ostali sportovi -
Crkva je oduvek podsticala bavljenje sportom. Imamo dovoljno prostora za organizaciju nekih sportova, poručuju iz Vatikana

Italijanski premijer Mateo Renci potvrdio je da će se Italija kandidovati za domaćina Olimpijskih igara 2024. godine. Rim je bio blizu dobijanja Igara 2004. godine, ali je tada izgubio od Atine.

"Previše puta je Italija potcenjivala svoje mogućnosti. Možemo i da izgubimo, ali je neprihvatljivo da barem ne pokušamo", rekao je Renci.

Do sada su za Igre 2024. godine kandidaturu podneli Berlin/Hamburg, Pariz, Budimpešta, Kijev, Doha i Istanbul, a očekuje se nominacija jednog grada iz Sjedinjenih Američkih Država.

U slučaju da Rim dobije Igre 2024. Vatikan bi mogao da preuzme organizaciju nekih takmičenja. Kardinal Hoze Saraiva Martins rekao je da bi to bila odlična ideja.

"Papa Franjo bi mogao da odobri tu ideju. Crkva je oduvek podsticala bavljenje sportom. Imamo dovoljno prostora za organizaciju nekih sportova, kako Vatikanske vrtove, tako i velike prostore u papinoj rezidenciji u Kastelgandolfu koje trenutno minimalno koristimo".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track