UZELI VIŠE NEGO ŠTO SU OBEĆALI: Sportisti prevarili ministra Udovičića
Foto: Marina Lopič

Evropske Olimpijske igre: Kurir sa srpskim olimpijcima u Bakuu

UZELI VIŠE NEGO ŠTO SU OBEĆALI: Sportisti prevarili ministra Udovičića

Ostali sportovi -
Vanja Udovičić tražio osam medalja pred Igre, a oni dosad uzeli 13, od toga čak osam zlatnih. Do kraja Igara ostalo je još pet dana i realno je da se Srbija okiti sa još minimum dva odličja, a možda i više od toga

Specijalni izveštači Gojko Filipović i Marina Lopičić, BakuIako je do završetka prvih Evropskih igara u Bakuu ostalo još dovoljno vremena i kandidata da se srpski sportisti okite novim medaljama, već sada je jasno da je ovo takmičenje bilo više nego uspešno za naše olimpijce.Trenutni bilans odličja je 13, odnosno pet više nego što je u intervjuu za Kurir poželeo ministar omladine i sporta Vanja Udovičić na početku takmičenja.- Tražim osam medalja i ne pravim razliku ko će ih osvojiti. To što, kao ministar, tražim toliko odličja mislim da je motiv za svakog sportistu. Postoje favoriti koji su navikli da nas uveseljavaju, ali očekivati ili tražiti od nekoga nešto, nabijati pritisak je nezahvalno, pa bez obzira na to od koga dolazi - rekao je Udovičić pred početak takmičenja u Bakuu.Želja i zahtev ministra prilično su brzo ispunjeni, a zanimljivo je da je Srbija jedno vreme bila „zakopana“ baš na tih osam medalja. Ipak, brzo je stigla i deveta, pa je pohod ka odličjima veoma uspešno nastavljen i naši sportisti se nalaze na šestom mestu po broju i sjaju medalja u Bakuu.

Zoran MilenkovićTAKO SE IGRA ZA SRBIJUNaš mladi vaterpolo stručnjak Zoran Milenković vodio je sa klupe svoje izabranike do titule u Bakuu.- Drago mi je što smo dobrim radom, ponašanjem, zalaganjem, disciplinom i verom u sebe osvojili prvu zlatnu medalju za Srbiju u ekipnim sportovima na Evropskim igrama. Momci su iz dana u dan, iz utakmice u utakmicu napredovali i bili najbolji u najbitnijem trenutku. Pokazali su na pravi način kako se igra za Srbiju - rekao je selektor Milenković.

Mikec najuspešnijiOVO SAM PRIŽELJKIVAOS dva osvojena zlata Damir Mikec je najuspešniji srpski olimpijac na Evropskim igrama u Bakuu. Naš strelac od ovoga nije mogao bolje pošto se takmičio i pobedio u dve discipline.- Učinak je maksimalan i prezadovoljan sam. To sam priželjkivao, ali nisam mogao da planiram jer je konkurencija bila najjača moguća. Sada želim da za mesec dana na Evropskom prvenstvu u Mariboru ponovim ovaj uspeh.

KajakašiUČILI OD KOLEGINICAKajakaši su zablistali na Evropskim igrama, a muški dvojac Grujić/Novaković otkrio nam je šta je bio dodatni podstrek za osvajanje najsjajnijeg odličja.- Videli smo zlato kod Milice i Dalme, svidela nam se ta medalja, pa smo rešili da uzmemo istu takvu. Čestitke zaslužuje ceo tim, bez obzira na to da li je neko uzeo medalju ili ne. Oni koji nisu, uzeće je sledeći put. Mi smo opravdali očekivanja. Idemo dalje, nećemo se uobraziti - rekao je Marko Novaković.

Damir ŠtajnerKAO ŠTO SMO OČEKIVALIŠef misije olimpijskog tima Srbije na prvim Evropskim igrama Damir Štajner zadovoljan je učinkom naših sportista i brojem osvojenih medalja u Bakuu. Štajner ističe da u OKS nisu iznenađeni rezultatima koji su plod dobrog rada i budnog praćenja naših sportista.- Dosadašnjih 13 medalja u skladu su sa očekivanjima i predviđanjima pred Igre. Sve na osnovu toga što pratimo sve sportiste i znamo kako rade i koliko mogu. Verujemo da nije kraj i da će medalja biti još, posebno jer su tek počeli džudo i basket 3 na 3, a tu je i rasplet u odbojci - rekao je Štajner i dodao:- Možda smo premašili očekivanja ministra, ali mi smo baš ovo očekivali.

Basket 3 na 3SRPSKI BASKETAŠI BEZ PORAZA, ODBOJKAŠI ELIMINISANISrpska reprezentacija u basketu 3 na 3 ostvarila je sve tri pobede u grupnoj fazi. Pobeđeni su Italijani, Estonija i Grčka u veoma uzbudljivim susretima. Naši basketaši tako su izborili plasman u osminu finala, a rival će im od 14.30 biti reprezentacija Turske, koja je u grupnoj fazi imala sva tri poraza.Odbojkaši su poraženi u četvrtfinalu od Nemačke sa 3:0 u setovima, dok je plivač Andrej Barna ušao u finale trke na 100 metara slobodnim stilom. Anja Crevar na 400 slobodno, Mila Medić na 400 prsno i Matija Pucarević na 100 slobodno nisu uspeli da se plasiraju u polufinale.Reprezentativci u badmintonu Milica Simić i Igor Bjelan završili su takmičenje sa tri poraza u svojim grupama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track