(VIDEO) 5 STVARI KOJE NISTE ZNALI O FJURIJU: Pravoslavac ciganin prebio Klička
Foto: Reuters

Svet ima novog šampiona

(VIDEO) 5 STVARI KOJE NISTE ZNALI O FJURIJU: Pravoslavac ciganin prebio Klička

Ostali sportovi -
Britanski bokser Tajson Fjuri pobedio je Vladimira Klička u Dizeldorfu i preoteo mu titule u WBA, IBF i WBO verzijama u teškoj kategoriji.

1. Tajson Fjuri je rođen tri meseca pre predviđenog termina, kao beba od samo pola kilograma. Lekari mu nisu davali velike šanse da će preživeti, ali on je dobio svoju prvu životnu bitku. Ime je dobio po Majku Tajsonu.

2. Boks je u porodici Fjuri još od 19. veka. Tajsonov otac Džon se 80-ih godina prošlog veka borio u ilegalnim borbama, a 2011. završio je u zatvoru, jer je u jednoj tuči izbio čoveku oko.

3. Novom svetskom šampionu je pobeda nad Kličkom 25. u karijeri u isto toliko mečeva. Čak 18 ih je završio nokautom. Profesionalnim boksom je počeo da se bavi kada nije uspeo da se plasira na Olimpijske igre u Pekingu 2008.

4. Fjurijevi spadaju u takozvane "putujuće Irce", odnosno, kako sebe nazivaju ciganima. Tajson je još ranije sebe proglasio "kraljem cigana".

5. Tajson je bokserske "pravoslavne veroispovesti". Naime, Britanci za desnoruke udarače upotrebljavaju reč "orthodox", koja je sinonim za pravoslavce.

Tyson Fury vs Wladimir Klitschko - Tyson Fury... by jackeddine

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track