(VIDEO) BANKROTIRALI: Ovo su sportisti koji su ostali bez novca
Foto: AP

Nisu znali šta posle karijere

(VIDEO) BANKROTIRALI: Ovo su sportisti koji su ostali bez novca

Ostali sportovi -
Ima košarkaša, boksera i atletičara, a svima je zajedničko da su u nekom trenutku bili na vrhu

Uvreženo je mišljenje da sportisti imaju mnogo novca. Retko ko je sposoban da sagleda koliko je odricanja potrebno da se dođe do uspeha.

Mnogo je više onih koji likuju pošto se dogodi da neko čijem smo se sportskom umeću divili propadne i ostane bez para.

Evo jedne grupe sportista koji su bili na vrhui, a potom ostali bez ičega. Denis Rodman Nekadašnja zvezda NBA lige i osvajač šampionskog prstena sa Čikago Bulsima i Detroit Pistonsima Denis Rodman samo je jedan je od sportista koji je bankrotirao. Njegove tetovaže, pirsinzi i minđuše kao i razne frizure činile su ga opasnim, pa je na terenima dominirao, ali je van njega vrlo brzo poropao. Njegov problem sa alkoholom i drogom doveo ga je maltene do prosjačkog štapa, a samo ženi na ime alimentacije duguje 808.935 dolara. Od nedavno se druži sa vođom Severne Koreje Kimom Džongom Unom.

Latrel Sprivel Latrel je bivši košarkaš NBA koji je izgrao za tri različita tima, a njegov najpoznatiji period bio je dok je igrao za “New York Knicks”. Ostao je upamćen po tome što se na treningu ekipe iz Ouklenda pokačio sa trenerom P. Dž. Karlseimom, kojeg je na kraju probao i da udavi golim rukama. Bio je jedan od onih sportista koji poseduje jahtu, ali do kraja 2007. ostao je bez nje. Zaplenili su mu i vilu zbog dugovanja, da bi nedugo zatim izgubio i dom. Dve godine kasnije proglasio je bankrot.

Merion Džons

Merion je atletičarka koja je tri puta osvojila zlatnu medalju na Olimpijskim igrama. Njena karijera je propala kada je otkriveno da je koristila doping. Nakon toga su joj oduzete medalje i nagrade. Da stvar bude gora, ona je priznala da je i falsifikovala čekove.

Ivander Holifild

Ivander je bokser koji je bio petostruki svetski šampion. Istorija će ga pamtiti i po tome što mu je Majkl Tajson odgrizao uvo. Iskusio je veliki uspeh i izvan ringa i to sa brojnim poslovnim poduhvatima. Ipak, slava mu se ugasila kada su mu oduzeli kuću u Atlanti koja je bila vredna 10 miliona dolara. Takođe, jedna od šest žena sa kojima ima decu, tužila ga je za neplaćanje alimentacije i to za 550.000 dolara.

Alen Ajverson

Alen Ajverson je bivša proslavljena zvezda NBA, a pravio je probleme i na terenu i u privatnom životu. Teško da je neko mogao da igra tako dobro kao on, pa je bio „strah i trepet“ protivnicima. Ipak, u privatnom životu je pravio drugačije probleme. Tolike da su advokati teško mogli da ga brane tako dobro kako je on to umeo na terenu, a bilo ih je mnogo. Jedna od najskupljih je bila tužba Merlina Godfreja kojeg je Alenovo obezbeđenje napalo u noćnom klubu. Tužba je bila procenjena na 260.000 dolara. Ajverson je izgubio. Kasnije se supruga razvela od njega i tražila da svakog meseca šalje visoku alimentaciju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track