(VIDEO) DECENIJA JE PROŠLA: Na današnji dan vaterpolisti su potopili Mađare i popeli se na krov svet

Sećanje

(VIDEO) DECENIJA JE PROŠLA: Na današnji dan vaterpolisti su potopili Mađare i popeli se na krov svet

Ostali sportovi -
Tim selektora Petra Porobića slavio je u finalu sa 8:7 i tako vratio velikom rivalu za poraz u finalu Olimpijskih igara u Atini godinu dana ranije

Na današnji dan pre 10 godina vaterpolo reprezentacija Srbije i Crne Gore osvojila je titulu prvaka sveta, pošto je na Svetskom prvenstvu, u finalu savladala Mađare sa 8:7.

Tribine su izgledale kao da se igra na Tašmajdanu. Sva deca koja su poslednjih petnaest godina odlazila sa naših prostora u Kanadu, želela su da budu na utakmici. “Vukovi sa Ontarija” su to uspeli.

Danilo Ikodinović je sa 4 gola bio najefikasniji igrač našeg tima, koji se tada treći put popeo na svetski tron.

Zlato su osvojili: golman Denis Šefik (Jadran Herceg Novi) rođen 1976, bek Petar Trbojević (Barseloneta) rođen 1973, bek Nikola Janković (Jadran) rođen 1980, bek Vanja Udovičić (Posilipo) rođen 1982, bek Dejan Savić (Sintez) rođen 1975, bek Danilo Ikodinović (Partizan) rođen 1976, centar Slobodan Nikić (Olimpiakos) rođen 1983, spoljni igrač Vladimir Gojković (Jadran) rođen 1981, centar Boris Zloković (Posilipo) rođen 1983, spoljni igrač Aleksandar Šapić (Savona) rođen 1978, bek Vladimir Vujasinović (Pro Reko) rođen 1973, bek Predrag Jokić (Savona) rođen 1983 i golman Zdravko Radić (Primorac Kotor) rođen 1979.

Selektor je bio Petar Porobić, koji je član stručnog štaba reprezentacije od 1999 godine, a pomoćni trener je bio od 2000 godine.

http://www.youtube.com/watch?v=xrxvVIekSaE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track