(VIDEO) EMOTIVNO: Pogledajte kako su Novak i sportske zvezde podržale specijalne olimpijce
Foto: Printskrin Youtube

Zajedno do pobede

(VIDEO) EMOTIVNO: Pogledajte kako su Novak i sportske zvezde podržale specijalne olimpijce

Ostali sportovi -
Poznati srpski sportisti i druge javne ličnosti učestvuju u kampanji "Zajedno do pobede", koja je pokrenuta je s ciljem da informiše javnost o aktivnostima sportske organizacije Specijalna Olimpijada Srbije
1 / 2 Foto: Promo

Novak Đoković, Saša Đorđević, Vladimir Stojković, Vladimir Grbić i Miroslav Raduljica su kroz emotivan video sport poslali dirljivu poruku i pozvali građane, institucije i kompanije da pruže podršku i kupovinom karata za humanitarnu manifestaciju "Zajedno do pobede" 28. maja u hali Pionir pomognu odlazak takmičara na letnju Specijalne olimpijske igre.

Ovo globalno takmičenje pod pokroviteljstvom predsednika SAD Baraka Obame, i njegove supruge Mišel biće održano od 21. jula do 4. avgusta u Los Anđelesu. Ovo je ujedno i najveći sportski događaj u svetu u ovoj godini, na kome će učestovati preko 7.500 sportista iz 185 zemalja, koji će se takmičiti u 22 različita sporta.

Sportska organizacija Specijalna Olimpijada Srbije osnovana je 2002. godine u cilju poboljšanja sveopšteg položaja osoba sa intelektualnom ometenošću u našem društvu, pre svega imajući u vidu da još uvek nisu dovoljno uključene u svakodnevne društvene tokove u našoj zemlji. Specijalna Olimpijada Srbije kroz rad 15 sportskih klubova na teritoriji naše zemlje okuplja oko 3.000 osoba sa intelektualnim ometenošću i pomaže im da ostvare kvalitetniji život kroz fizičku aktivnost, zajednička druženja i putovanja, kulturne i inkluzivne aktivnosti, uključujući i lekarsku i finansijsku podršku.

Reprezentacija Specijalne Olimpijade Srbije broji 87 sportista koji će se takmičiti u devet različitih sportova. Ministarstvo omladine i sporta Srbije obezbedilo je deo sredstava za njihov odlazak, a sredstva od prodatih ulaznica za humanitarnu utakmicu koja će biti organizovana sa timovima Specijalne Olimpijade Srbije i našim proslavljenim sportistima, umetnicima i javnim ličnostima, omogućiće da ceo tim otputuje u Los Anđeles. Sportisti Specijalne Olimpijade Srbije spadaju u red osvajača olimpijskih medalja u različitim sportovima, a do sada su osvojili preko 100 medalja na međunarodnim takmičenjima, predstavljajući Srbiju u Naganu, Atini, Bojsiju, Briselu, Pjongjangu, Dablinu, Rimu, Varšavi i Šangaju. Ove godine podržali su ih naši najpoznatiji i najistaknutiji sportisti, predvođeni Novakom Đokovićem i Vladimirom Vanjom Grbićem, globalnim ambasadorom Specijalne Olimpijade za odbojku.

U cilju promocije prava osoba sa intelektualnim ometenošću, Dragan Ilić Ilke je komponovao muziku na tekst Beogradskog Sindikata, a otpevali su je neki od naših najpoznatijih muzičara Bora Đorđević, Viktorija, Vlado Georgiev, Dejan Cukić, Zoran Kiki Lesandrić, Zvonimir Đukić Đule, Đorđe Miljenović (Skaj Vikler), Željko Vasić, Tijana Dapčević, Aleksandra Kovač, Ana Stanić, Jelena Gavrilović, Goca Tržan, Marko Kon, Sara Jovanović, Nevena Božović, Marija Marković (Mari Mari), Aleksandar Petrović (Aca Seltik), Srđan Čolić, Lejla Hot i Aleksandra Perović. Prof. dr Goran Peković je kreativni producent pesme.

Brojne javne ličnosti uključile su se u kampanju podrške osoba sa intelektualnim smetnjam, između ostalih i Ivan Ivanović, Marija Kilibarda, Zoran Kesić, Irina Vukotić, Miloš Biković, Katarina Radivojević, Bojan Perić, Marijana Mićić, Aleksadar Radojičić, Jelena Gavrilović, Slavko Beleslin, Kristina Radenković, Viktor Savić, Nina Kolundžija, Milan Bošković, Jelisaveta Orašanin, Tamara Dragićević, Nina Janković, Nevena Ristić, Dragan Ilić, Vanja Bahilj, Dušan Bulić, Aleksandar Ilić, Milan Vučićević i mnogi drugi.

http://www.youtube.com/watch?v=wkK6gS3KVME

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track