(VIDEO, FOTO) NAJLEPŠE LICE SOCIJALIZMA: Ovako danas izgleda legendarna klizačica Katarina Vit
Foto: Profimedia

Posetila Sarajevo

(VIDEO, FOTO) NAJLEPŠE LICE SOCIJALIZMA: Ovako danas izgleda legendarna klizačica Katarina Vit

Ostali sportovi -
Jedna od najlepših sportiskinja svih vremena odlučila je da snimi dokumentarac o svojoj fantastičnoj karijeri, pa se vratila na mesto uspeha - Sarajevo

Legendarna nemačka klizačica Katarina Vit, nedavno je boravila u Sarajevu gde je, sada već davne 1984. godine, osvojila prvo olimpijsko zlato.

Jedna od najlepših sportiskinja svih vremena odlučila je da snimi dokumentarac o svojoj fantastičnoj karijeri, pa se vratila na mesto uspeha kako bi napravila snimke koji su joj potrebni za film.

Katarina je iskoristila priliku da poseti nekadašnje sportske objekte, stari deo grada, olimpijski komitet i muzej, gde je prilikom "susreta" sa čuvenom maskotom Vučkom kroz smeh poput vuka zavijala "Sarajevoooo".

Ako kažete da je Katarina Vit bila najbolja klizačica svih vremena, naći će se mnogi koji će tvrditi da niste u pravu, ali retko ko se neće složiti da je bila najlepša.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
http://www.youtube.com/watch?v=nCx0cx5SyUs

Podsetimo, Katarina je na zaprepašćenje mnogih osvojila zlato u Sarajevu. Proglašena je "ženskim sportistom godine" u Istočnoj Nemačkoj i dobila status modne i sportske ikone. Nakon trijumfa u Sarajevu je usledila prava vladavina Katarine Vit. Bila je evropska šampionka redom: 1984, 1985, 1986, 1987 i 1988, a svetsku titulu je uzela 1984, 1985, 1987 i 1988. Zlato joj je izmaklo samo 1986. a tada je bila druga. 1988. je uspela da odbrani olimpijsko zlato u Kalgariju.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Ne samo da je pomerala granice akrobatike i gracioznosti u takmičenjima, već je pomerala i granice sa atraktivnim, neretko i provokativnim kostimima koje bi nosila takmičenjima. Katarina krajem godine slavi jubilarni 50. rođendan.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track