(VIDEO) GROBARI DO TOKIJA: Navijač Partizana kreće biciklom u Japan
Foto: Facebook

Dragana Šibalića očekuje put od 20.000 kilometara

(VIDEO) GROBARI DO TOKIJA: Navijač Partizana kreće biciklom u Japan

Ostali sportovi -
Dragan Šibalić će do Japana voziti preko Ukrajine, Kazahstana, Rusije, Mongolije. Trajektom će preći od Vladivostoka do Južne Koreje, gde će imati oko 1.500 kilometara vožnje, i onda trajektom do Japana.

KRALJEVO - Dragan Šibalić na Uskrs, 12. aprila, krenuće iz Kraljeva ka Japanu, biciklom, a prema njegovoj proceni, putovanje će trajati šest meseci tokom kojeg će preći 20.000 kilometara.

Planira da obiđe ceo Japan, a za to će mu trebati oko mesec dana.

"Planiram da osvojim vulkan na planini Fudži, na 3.776 metara nadmorske visine, gde će se zavijoriti srpska zastava, nadam se negde u novembru", rekao je Šibalić.

Ovaj Kraljevčanin će do Japana voziti preko Ukrajine, Kazahstana, Rusije, Mongolije. Trajektom će preći od Vladivostoka do Južne Koreje, gde će imati oko 1.500 kilometara vožnje, i onda trajektom do Japana.

Šibalić kaže da je to mnogo bolja ruta nego da je išao preko Irana, Avganistana, Kine ili Indije, jer bi mu bilo opasnije i trebale bi mu vize.

"Mnoge od ovih država su opasne za turiste i svi ih izbegavaju. Zato sam se odlučio za put preko Sibira", objašnjava Šibalić.

Šibalić kaže da će uglavnom spavati u šatoru, jer su recimo u Sibiru razdaljine između gradova ogromne, tako da će biti prinuđen da koristi šator, dok će u većim gradovima koristiti hotele.

"Najveći problem na putovanju će mi biti voda, zbog velikih razdaljina između mesta. Moraću da vodim računa da uvek nosim sa sobom vodu i hranu", kaže Dragan, napominjući da će se hranom snabdevati u prodavnicama i supermarketima, a usput će i sam nešto pripremati.

Avanturistički duh je toliko veliki kod ovog Kraljevčanina da je vrlo brzo doneo odluku da odem biciklom u Japan.

"Plan mi je da vozim od 100 do 150 kilometara dnevno sve zavisi od predela kroz koje prolazim, a u Srbiju ću se vratiti avionom iz Tokija, a možda i vozom iz Vladivostoka Transibirskom železnicom do Moskve", objašnjava Šibalić svoj plan.

Za ovu turu će mu kaže trebati oko šest hiljada evra, a do sada je prikupio blizu 4.000 evra od donatora i sponzora.

Dragan Šibalić postao je poznat javnosti u Srbiji prošle godine, kada je napravio preko 7.000 kilometara, prateći biciklom košarkaše Partizana od Rusije do Turske.

http://www.youtube.com/watch?v=cDUHxG6k5ko

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track