(VIDEO) ONA INSPIRIŠE: Upoznajte atletičarku sa Multiple sklerozom koja pravi dobre rezultate
Foto: Printskrin

Rešila da uspe i pored teške bolesti

(VIDEO) ONA INSPIRIŠE: Upoznajte atletičarku sa Multiple sklerozom koja pravi dobre rezultate

Ostali sportovi -
Uobičajeni simptomi koji prate MS su teškoće u hodu, ukočenost i peckanje u ekstremitetima i mišićnih grčeva

Kajla Montgomeri je jedna od najboljih trkačica na duge staze u Americi. Njena borba sa Multiplom sklerozom ne čini njenu atletsku i životnu trku lakom.

Bez obzira što Kajla boluje od MS koja utiče na njene mišiće i kordinaciju Kajla trči i trenira zajedno sa svojim trenerom. Njeni podvizi su zaista sjajni. Ona je inspiracija svima onima koji se osećaju ograničeno zbog svoje bolesti i upornošću dokazuje da su snovi i dalje dostižni bez obzira koje prepreke imate.

Nacionalno društvu Multiple skleroze kaže da je bolest nepredvidiva i da napada centralni nervni sistem koji remeti protok informacija unutar mozga i tako stvara problem u protoku informacija između mozga i tela. Uobičajeni simptomi koji prate MS su teškoće u hodu, ukočenost i peckanje u ekstremitetima i mišićnih grčeva. I ako ne postoji lek za trajno izlečenje bolesti, postoje terapije i lekovi za ublažavanje simptoma kako bi se poboljšao kvalitet života.

Pogledajte njenu neverovantu istrajnost i borbu na putu da izađe na stazu i uspe i ako to znaci da trku završi u naručju svog trenera. Kajlin uspeh je zapanjujuć. Njen trener je uvek uz nju i kaže da Kajla kolabira posle svake trke i to ga slama, ali njen optimizam i volja ga pokreće i daje mu snagu da je bodri i uvek bude uz nju.

http://www.youtube.com/watch?v=kpA-FsKLA6A

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track