(VIDEO) PREMINULA U BOLNICI: Švedsku skijašicu zatrpala lavina tokom snimanja opasnih filmskih scena
Foto: AP

NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA

(VIDEO) PREMINULA U BOLNICI: Švedsku skijašicu zatrpala lavina tokom snimanja opasnih filmskih scena

Ostali sportovi -

Švedska skijašica Matilda Rapaport preminula je u bolnici u čileanskom Santjagu od povreda zadobijenih prilikom snimanja opasnih filmskih scena kada se lavina obrušila na nju.

Posle četiri dana borbe za život ekstremna skijašica Matilda Rapaport (30) preminula je u jednoj bolnici u Santjagu od povreda zadobijenih kada se lavina sručila na nju.

Šveđanku je zahvatila lavina dok se pripremala za snimanje filmskih scena na jednoj planini u popularnom čileanskom skijalištu.

"Sve se dogodilo jako brzo. Prvo spuštanje je prošlo sasvim u redu i čekali smo je da se opet spusti kako bi je snimili, ali došlo je do lavine. Pronašli smo je za pola sata i odmah je prevezena u bolnicu u Santjagu", opisao je dešavanja njen menadžer.

Nažalost, 30-godišnja Šveđanka je ipak preminula. Predugo je bila bez kiseonika, a zadobila je i teške povrede glave.Matilda Rapaport se pre tri meseca udala se za skijaša Matijasa Hargina, jako popularnog sportistu u Švedskoj.

Ovo nije prvi slučaj da u čileanskom skijalištu dolazi do tragedija, jer su pre dve godine u obrušavanju lavine Kanađanin Žan Filip Auslar i Šveđanin Karl Andreas Franson takođe stradali.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track