(VIDEO) PRIČA KOJA ĆE VAS INSPIRISATI: Bilder sa veštačkim srcem u rancu ne odustaje od života
Foto: Printskrin/Instagram

Svakodnevno ide u teretanu

(VIDEO) PRIČA KOJA ĆE VAS INSPIRISATI: Bilder sa veštačkim srcem u rancu ne odustaje od života

Ostali sportovi -

Životna priča bildera Andrua Džonsa može da posluži kao inspiracija mnogima koji ikada pomisle da odustanu.

Uprkos svim nedaćama koje su ga snašle, ovaj momak je prepun pozitivne energije. Ovaj 26-godišnji Amerikanac preživeo je zatajenje srca, bolest koja se javlja kada srčani mišić više ne može da pumpa dovoljnu količinu krvi za snadbevanje celog organizma.

Njegova životna drama počela je sredinom 2012. godine kada je tokom vožnje bicikle odjedanput izgubio dah. Ovaj simptom pripisao je umoru, te je nastavio sa normalnim životnim aktivnostima. Dve godine kasnije stanje se znatno pogoršalo i počeo je da iskašljava krv, dok telesna temperatura nikako nije htela da spadne.

Odlazak kod lekara usledio je u poslednji čas i tu počinje prava borba za svaki minut života.

Prognoze nisu bile optimistične, a doktori su upozoravali da će mumreti ukoliko ne ode na transplataciju u roku od nekoliko meseci.

Vreme je prolazilo a za Andrua nije bilo odgovarajućeg organa. Da bi preživeo jedina preostala opcija bila je da mu ugrade cevi koje spajaju njegov srčani mišić sa veštačkim srcem koje bi nosio u rancu. Zahvaljujući ovoj metodi protok krvi u njegovom organizmu odvija se bez problema.

Andru sada živi normalnim životom. Vratio se svakodnevnim aktivnostima koje između ostalog obuhvataju i odlazak u teretanu. Posle svakog treninga ovaj životni heroj plače i zahvaljuje što je živ.

"Nikada neću zaboraviti dan kada sam ponovo počeo da se osećam zdravim. Zahvaljujući ovom medicinskom uređaju osećam se kao druga osoba. polako se vraćam onom starom bilderu koji je trenirao sa puno strasti. Baviću se bodibildingom koliko mogu, ali samo u meri koja ne ugrožava moje zdravlje", poručio je ovaj mladi Amerikanac.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track