(VIDEO) PUCAO TOKOM PARADE: Bokserski šampion mora na psihijatrijsko veštačenje
Foto: FB

Doktori će imati pune ruke posla

(VIDEO) PUCAO TOKOM PARADE: Bokserski šampion mora na psihijatrijsko veštačenje

Ostali sportovi -
Džermejn Tejlor je prošle nedelje optužen i za nanošenje teških telesnih povreda i ugrožavanje bezbednosti maloletnika nakon što je pucao tokom parade Martina Lutera Kinga u Litl Roku

Bokserski šampion srednje kategorije u verziji Aj-bi-ef (IBF), Džermejn Tejlor moraće da ide na procenu mentalnog zdravlja, odlučio je sudija u Arkanzasu, a preneli su američki elektronski mediji. Sudija okruga Pulaski Lion Džonson odobrio je molbu Tejlorovih advokata da se bokser prebaci u državnu bolnicu na detaljne preglede. Tejlor se izjasnio da nije kriv za optužbu za napad i pretnju terorističkim aktovima sa predumišljajem, nakon što je u avgustu pucao na rođaka u svojoj kući. Ovaj 36-godišnji bokser je prošle nedelje optužen i za nanošenje teških telesnih povreda i ugrožavanje bezbednosti maloletnika nakon što je policija saopštila da je pucao tokom parade Martina Lutera Kinga u Litl Roku. Tužioci su tražili da se povuče odluka o kauciji iz prvog slučaja nakon hapšenja prošle nedelje, tako da je on ponovo uhapšen, a danas je saslušan.

Sudija je pristao da se bokser odmah sprovede u bolnicu na procenu mentalnog stanja. "On će biti detaljno fizički i mentalno pregledan. Svi kažu da to nije Džermejn Tejlor koga su poznavali. Mi pokušavamo da utvrdimo ko je, kog vraga, on sada", rekao je advokat Hjubert Aleksander. Glavni tužilac Džon Džonson rekao je sudiji da veruje da Tejlor "predstavlja opasnost i za sebe i za okolinu". Bokser će ponovo izaći pred sudiju 10. februara. Džermejn Tejlor je stekao veliku slavu u Arkanzasu 2000. godine, kada je osvojio bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Sidneju. U vrh boksa vinuo se 2005. godine, kada je prekinuo vladavinu Bernarda Hopkinsa i postao apsolutni šampion srednje kategorije. Titulu je izgubio 2007. od Kelija Pavlika, posle čega je prešao u supersrednju kategoriju, u kooj je pretrpeo dva uzastopna nokauta 2009. Nakon dvogodišnje pauze vratio se u ring, da bi oktobra prošle godine osvojio titulu pobedom nad Semom Solimanom. Za 6. februar imao je zakazanu borbu sa Serhiom Morom, ali se promoteri još nisu oglasili. Tejlor je u javnosti počeo čudno da se ponaša još prošle godine, a na društvenim mrežama je često ostavljao bizarne snimke i komentare, tako da su ljubitelji boksa i novinari često dovodili u pitanje njegovo mentalno stanje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track