(VIDEO) RUKOMETAŠI POLJSKE: Srbi su nas pokrali
Foto: Reuters

Ironični aplauz

(VIDEO) RUKOMETAŠI POLJSKE: Srbi su nas pokrali

Ostali sportovi -
Katar, koji je domaćin takmičenja, prva je azijska selekcija u finalu svetskog šampionata

DOHA - Rukometaši Katara senzacionalni su finalisti prvenstva sveta pošto su danas u prvoj polufinalnoj utakmici pobedili reprezentaicju Poljske sa 31:29 (16:13).

Za ekipu te bliskoistočne države nastupa prava "legija stranaca", ali je, bez obzira na sve, ostvaren fantastičan uspeh kojem se malo ko nadao posle dominacije evropskih reprezentacija.

Junak današnje pobede bio je golman Danijel Šarić, bivši reprezentativac Jugoslavije, Srbije i Crne Gore i Bosne i Hercegovine, koji je spektakularnim odbranama zaustavio Poljake i proglašen je za najboljeg pojedinca utakmice.

Po završetku utakmice Poljaci su bili prilično ogorčeni suđenjem para iz Srbije Nenad Nikolić - Dušan Stojković, pa su ih nagradili ironičnim aplauzom.

- Svi su videli šta su sudije napravile. Nemoguće je bilo dobiti neku odluku na svoju stranu, ne znam da li je Katar već kupio prvenstvo, ali ovo je sramota. Sudije bi trebale biti suspendovane, da nikad više ne sude - počeo je posle meča reprezentativac Poljske Pjotr Črapkovski.

U borbi za zlatno odličje, u nedelju, Katar igra protiv Francuske.

http://www.youtube.com/watch?v=JwekSsZbS74

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track