(VIDEO) SJAJAN USPEH: Sestre Moldovan osvojile bronzu na Svetskom kupu
Foto: KSS

Dvosed na 500 metara

(VIDEO) SJAJAN USPEH: Sestre Moldovan osvojile bronzu na Svetskom kupu

Ostali sportovi -

Srpske kajakašice Nikolina i Olivera Moldovan osvojile su bronzanu medalju u dvosedu na 500 metara na Svetskom kupu u češkim Račicama.

Sestre Moldovan do trećeg mesta stigle su u vremenu od jedan minut, 44 sekundi i 661 stotinki.

Zlato je pripalo Ini Hriščun i Anastasiliji Todorovoj iz Ukranije (1:42.550), dok su srebro osvojile Nemice Tina Dice i Franciška Veber (1:42.600).

U jednosedu na 1000 metara srpski tim imao je dvojicu predstavnika, Marko Tomicević završio je četvrti, sa samo osam hiljaditih delova sekunde zaostatka za bronzom, dok je Dejan Pajić zauzeo je sedmo mesto.

Srpski dvosed na 200 metara Nebojša Gruijć i Marko Novaković zauzeo je petu poziciju, dok su u istoj disciplini, ali na 500 metara, Milica Starović i Dalma Ružičić-Benedek završile kao sedme. "Jako sam srećna đto smo Nikolina i ja osvojile bronzanu medalju na 500 metara. Ovo je ujedno naša prva medalja na Svetskim kupovima u ovoj disciplini. Nas dve smo poznate da smo sve bolje kako sezona odmiče, pa nam ovaj početak malo remeti planove s medaljama. Ova sezona je jako dobro počela", rekla je Olivera Moldovan. Sestre Moldovan su do bronzane medalje u trci na 500 metara u Raćicama stigle u vremenu od minut i 44,661 sekund. "Prezadovoljna sam ovom medaljom. Prva sezona da smo odličnoj formi već u maju. Ide nam dvosed odlično. Složne smo, a i s planom našeg trenera pokazale smo da možemo da budemo sve bolje u nastavku. Finalna trka je bila teška i napeta do kraja i drago mi je što se završila u našu korist", rekla je Olivera.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track