VRAĆAMO SPORT NAJMLAĐIMA: Obnovljena škola u Tekiji

Olimpijski komitet Srbije i Fondacija Ana i Vlade Divac

VRAĆAMO SPORT NAJMLAĐIMA: Obnovljena škola u Tekiji

Ostali sportovi -
OKS i Fondacija Ana i Vlade Divac nastavili obnavljanje sportskih objekata oštećenih u prošlogodišnjim poplavama u Srbiji

Olimpijski komitet Srbije i Fondacija Ana i Vlade Divac nastavili su obnavljanje sportskih objekata koji su oštećeni ili uništeni u katastrofalnim poplavama koje su prošle godine pogodile Srbiju.Najnoviji poduhvat u nizu obeležen je svečanim otvaranjem Osnovne škole „Svetozar Radić“ u Tekiji, a sredstva za obnovu u iznosu od 72.000 dolara obezbeđena su zahvaljujući donatorima, našoj dijaspori u Australiji, Olimpijskom komitetu Srbije i kompaniji „Veber“. OKS i Fondacija Ana i Vlade Divac zajedno su obnovili fiskulturnu salu, a ukupna vrednost projekta rekonstrukcije sale je 30.265 dolara.- Veliko je zadovoljstvo videti obnovljenu školu i ove mlade ljude koji će imati mogućnost da se u adekvatnim uslovima obrazuju, uče i, naravno, bave sportom. U ime OKS želim da se zahvalim svim našim prijateljima iz olimpijske porodice kako iz Evrope i sveta, tako i onima iz Srbije koji su brzo odreagovali u teškom trenutku, kad je našu zemlju prošle godine zadesila velika nesreća. Hvala i našem partneru na ovom zadatku, Fondaciji Ana i Vlade Divac, koji su svojim iskustvom u ovakvim projektima i znatnim sredstvima pomogli da ovo uradimo na najbolji mogući način - izjavio je na svečanosti povodom završetka obnove škole Miloš Milenković, menadžer programa Olimpijske solidarnosti u Olimpijskom komitetu Srbije.- Drago nam je da smo zajedno s našim donatorima bili u prilici da pomognemo obnovu ove škole koja je pretrpela ogromnu štetu u poplavama prošlog septembra. Posebno hvala Olimpijskom komitetu Srbije što smo zajedno uz podršku njihovih međunarodnih i domaćih partnera obnovili ovde fiskulturnu salu i sportske objekte u drugim mestima - rekla je Anica Divac, menadžer za komunikacije u Fondaciji Ana i Vlade Divac.(G. F.)

SaradnjaONI POMAŽU OBNAVLJANJEZa školu u Tekiji i još sedam objekata OKS je prikupio sredstva iz donacija MOK, Evropskih olimpijskih komiteta, Međunarodnog komiteta Mediteranskih igara, nacionalnih olimpijskih komiteta Rumunije, Albanije, Crne Gore, Slovačke, Tekvondo kluba Galeb i Sportske arbitraže OKS. Pored fiskulturne sale u osnovnoj školi u Tekiji, obnovljeni su i sportski objekti u Obrenovcu, Bogatiću, Tekiji, Gornjem Milanovcu i Paraćinu i Smederevskoj Palanci.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track