VUČIĆ PORUČIO SPORTISTIMA: Za zlato u Riju nagrada od 50.000 evra
Foto: Kurir

Prijem u Vladi

VUČIĆ PORUČIO SPORTISTIMA: Za zlato u Riju nagrada od 50.000 evra

Ostali sportovi -
Bilo mi je puno srce da vas vidim kako se borite i kada je cela sala protiv vas i kada navija za vas", kazao je premijer na prijemu u Vladi Srbije

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić primio je reprezentativce Srbije u odbojci, kajaku i veslanju koji su osvojili medalje na međunarodnim takmičenjima i najavio da će za Olimpijske igre u Riju država povećati visinu novčanih nagrada za osvajače medalja za 20 do 30 odsto.

"Mi smo na vas ponosni, jer ste Srbiju predstavili na najbolji način. Bilo mi je puno srce da vas vidim kako se borite i kada je cela sala protiv vas i kada navija za vas", kazao je Vučić na prijemu u Vladi Srbije.

On je istakao da je zadatak Vlade da obezbedi sportistima bolje uslove nego u prošlosti, najavljujući da će nagrade za osvajače medalja na Olimpijskim igrama u Riju biti povećane.

"Sada novčana nagrada za zlato iznosi 35.000 evra, a mi ćemo pokušati da to podignemo na 50.000 evra i to ćemo isplatiti prvog dana po povratku iz Brazila. Naše je da pokažemo da država u okviru svojih mogućnosti zna da poštuje vaš rad", kazao je Vučić i dodao da očekuje još veće uspehe srpskih sportista u olimpijskoj 2016. godini.

Ministar sporta Vanja Udovičić kazao je da će se država potruditi da ispuni sva obećanja data sportistima, a da je na njima da osvajaju još sjajnije medalje.

Kapiten ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Maja Ognjenović zahvalila je premijeru i Vladi na podršci i obezbeđivanju svih potrebnih uslova za kvalitetne pripreme.

U ime kajakaša i veslača na podršci Vlade zahvalili su Marko Novaković i Miloš Vasić. Sportisti su premijeru poklonili odbojkašku loptu i dres reprezentacije, dres kajakaša kao i maketu čamca. Ženska odbojkaška reprezentacija osvojila je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu, održanom u Belgiji i Holandiji, dok su kajakaši i veslači osvojili medalje na Svetskim prvenstvima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track