Vučić sportistima: Mi smo skromna i siromašna zemlja, molim vas da ovu našu malu pomoć poštujete
Foto: Tanjug

Premijer se sastao sa najboljim sportistima Srbije

Vučić sportistima: Mi smo skromna i siromašna zemlja, molim vas da ovu našu malu pomoć poštujete

Ostali sportovi -
Vučić je na prijemu u Palati Srbija istakao da novac koji država daje nije ogroman, ali je dokaz koliko su sportisti važni za zemlju.

BEOGRAD - Premijer Aleksandar Vučić i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić sastali su se sa najboljim sportistima Srbije, dobitnicima državne stipendije za 2015. godinu.

Vučić je na prijemu u Palati Srbija istakao da novac koji država daje nije ogroman, ali je dokaz koliko su sportisti važni za zemlju.

"Mi smo skromna i siromašna zemlja, molim vas da ovu našu malu pomoć poštujete, jer je to pokušaj države da vam se zahvali. Želim vam mnogo pobeda, ali pre svega da ostanete dobri ljudi i da vas vreme ne pokvari", izjavio je Vučić u obraćanju sportistima.

On je dodao da je stipendija posebna vrsta odgovornosti i podsetio na lično isksutvo, jer mu se, kako je naveo, sve prelomilo, kada je u vreme dok je bio student dobio stipendiju.

I ministar Udovičić se prisetio vremena kada je on kao uspešni vaterpolista dobio stipendiju.

"Sigurno i vama znači što je država prepoznala vaš trud i zalaganje jer znam da je za svakog sportistu najvažnije da bude priznat. Svake godina Srbija pomera granice po broju medalja, želim vam da i u ovoj 2015. godini doneste još više odličja i da pre svega ispunite ono što ste sebi zacrtali", istakao je Udovičić.

U ime sportista zahvalili su se kajakašica Nikolina Moldovan i atletičar Asmir Kolašinac, koji su obećali da će opravdati ukazano poverenje i truditi da budu uzor mladima.

U ime sportista paraolimpijaca zahvalio se strelac Dragan Ristić.

"Svi smo mi na istom zadatku, da zalaganjem i rezultataima promovišemo Srbiju i branimo njeen boje ma međunarodnoj sceni. Ove stipendije su dokaz da sistem sporta dobro funkcioniše u Srbije", rekao je Ristić.

U 2015. godini Ministarstvo omladine i sporta stipendiraće oko 370 vrhunskih sportista iz 49 sportskih saveza sa ukupno 270 miliona dinara.Visina stipendije za zaslužne sportiste iznosiće 74.955 dinara mesečno, stipendisti međunarodnog ranga primaće 49.970 dinara, a oni koji pripadaju nacionalnom razredu 34.979 dinara.

Na listi stipendista između ostalih, nalaze se atletičari Ivana Španović, Emir Bekrić, Asmir Kolašinac i Tatjana Jelača, strelci Ivana Maksimović, Andrea Arsović, Damir Mikec, Zorana Arunović i Dimitrije Grgić, plivači Velimir Stjepanović i Ivan Lenđer, kajakašice Nikolina i Olivera Moldovan, rvač Davor Štefanek, džudisti Nemanja i Stefan Majdov, tekvondistkinje Milica Mandić i Tijana Bogdanović, dizač tegova Tamaš Kajdoči i automobilista Dušan Borković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track