VUJASINOVIĆ: Partizan može da osvoji Ligu šampiona
Foto: Saša Pavlić

Liga šampiona

VUJASINOVIĆ: Partizan može da osvoji Ligu šampiona

Ostali sportovi -
Kad bi uspeli ovu generaciju da zadrzimo na okupu, smatram da bi bili kandidati za osvajanje Lige šampiona, zaključio je trener crno-belih

BEOGRAD - Trener vaterpolista Partizana Vladimir Vujasinović rekao je da će pobeda protiv Galatasaraja njegovom mladom timu mnogo značiti u nastavku sezone.

Crno-beli su večeras na Banjici slavili rezultatom 10:7, u zaostaloj utakmici 1. kola B grupe Lige šampiona.

"Ušli smo nervozno i stegnuto u meč zbog svih dešavanja pre utakmice. U trećoj četvrtini vratili smo mir na kojem smo insistirsli od početka. Uspeli smo da stignemo prednost od tri gola razlike protiv jedne iskusne ekipe. Ovo će nam mnogo značiti u nastavku sezone", izjavio je Vujasinović.

On je dodao da je njegov tim napravljen za četiri godine i da momci pokazuju veliku želju za napretkom.

"Imaju važeće ugovore, ali sigurno će dvojica-trojica na kraju napustiti klub i promeniti sredinu. Kad bi uspeli ovu generaciju da zadrzimo na okupu, smatram da bi bili kandidati za osvajanje Lige šampiona", zaključio je Vujasinović.

Gavril Subotić je ocenio da su crno-beli prve dve četvrtine odigrali u grču.

"Bilo je oscilacija, što je i normalno za mladu ekipu. Uspeli smo da podignemo nivo igre, pokažemo timski duh i ovo je veliki podsticaj za dalji rad. Rezultat je realan i nije ga bilo lako postići. U drugom poluvremenu popravili smo napad, a odbrana je uvek na nivou", kazao je Subotić.

Večerašnji susret trebalo je da bude odigran u Beogradu 29. novembra prošle godine, ali je odložen iz bezbednosnih razloga nakon ubistva navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića uoči košarkaške utakmice Evrolige između Galatasaraja i crveno-belih u Istanbulu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track